Η SKODA AUTO ενισχύει τη γκάμα της με ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο, το ENYAQ COUPÉ iV. Το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με κουπέ εμφάνιση, αλλά πιστό στα SUV καθήκοντά του,  έχει όλο το τεχνολογικό υπόβαθρο της φίρμας, διαθέτει γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους και πορτμπαγκάζ 570 λίτρων!

Όντας ένα οικογενειακό μοντέλο, με ηλεκτρική τεχνολογία, ξεχωρίζει επίσης, για τον αεροδυναμικό συντελεστή Cd, στην τιμή των 0,234.

Ειδικότερα, το νέο ENYAQ COUPÉ iV προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μπαταρίας, με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς και τέσσερα επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 132 kW (177 PS) έως 220 kW (295 PS). Η τελευταία, αφορά στην έκδοση RS, που επίσης παρουσίασε η SKODA.

Ειδικότερα, το SKODA ENYAQ COUPÉ iV, όπως και το ENYAQ iV παράγονται στο κεντρικό εργοστάσιο της SKODA στην Τσεχία και παταέι στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα.

Στην εξωτερική του εμφάνιση, ξεχωρίζουν οι έντονες γραμμές του και συνδυάζονται με τη σκούρα φιμέ πανοραμική γυάλινη οροφή – η μεγαλύτερη πανοραμική γυάλινη οροφή στη γκάμα της SKODA.

Σε εκδόσεις, η ισχύς του έχει ως εφαλτήρια εκδοχή τα 132 kW (177 PS) για την έκδοση ENYAQ COUPÉ iV 60 με κίνηση στους πίσω τροχούς, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh.  Πιο ισχυρό το ENYAQ COUPÉ iV 80 που είναι επίσης πισωκίνητο και παράγει 150 kW (201 PS) από την μπαταρία 82 kWh (net: 77 kWh). Εκτός από αυτή τη μεγαλύτερη μπαταρία, το ENYAQ COUPÉ iV 80x και το ENYAQ COUPÉ RS iV διαθέτουν δεύτερο κινητήρα στον μπροστινό άξονα, καθιστώντας τα τετρακίνητα.

Το ENYAQ COUPÉ iV 80x έχει ισχύ 195 kW (261 PS), ενώ το κορυφαίο ENYAQ COUPÉ RS iV αποδίδει έως και 220 kW (290 PS) και μέγιστη ροπή 460 Nm.

Το νέο μοντέλο φέρει κεντρική οθόνη infotainment 13 ιντσών και ψηφιακό πιλοτήριο 5,3 ιντσών, προαιρετικά με head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας. Επίσης, σε πολλά σημεία έχουν χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένα υλικά, όπως το οικολογικά επεξεργασμένο δέρμα ενώ τα καλύμματα καθισμάτων προέρχονται από ανακυκλωμένα μπουκάλια κ.α.

Το νέο μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι.