Το νέο τεχνολογικό πακέτο χάρη στο καινοτόμο σύστημα Night Vision, που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να έχει, πραγματικά τα μάτια του …δεκατέσσερα.  Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο από την Opel που ανήκει στην κατηγορία των SUV,  το νέο Grandland, ενισχύεται στον τομέα της ασφάλειας και συγκεκριμένα στο επίπεδο της ενεργητικής ασφάλειας με νέα στοιχεια, που προάγουν την ασφαλή οδήγηση τη νύχτα με το νέο σύστημα Night Vision, το οποίο απομειώνει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της βραδινής οδήγησης.

Ειδικότερα, το γερμανικό μοντέλο,που προσφέρεται σε εξηλεκτρισμένη εκδοχή, και με plug in υβριδική λειτουργία,  φέρει το προηγμένο σύστημα Night Vision. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένα σύστημα «πατάει» στην τεχνολογία του προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED® Pixel Light, που ήδη έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της φίρμας.

πίσης, το Night Vision βοηθά τον οδηγό του Grandland να εντοπίσει ανθρώπους και ζώα αρκετά κρίσιμα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Και είναι αυτά τα κρίσιμα δευτερόλεπτα, που όντως, μπορούν να κάνουν τη διαφορά, και να προσφέρουν την ασφαλή οδήγησης. Και τα δύο συστήματα κάνουν τη νύχτα μέρα, όπως αναφέρει η Opel.  Το Night Vision, ένα σύστημα βασισμένο σε κάμερα, που γιορτάζει την πρεμιέρα του στην Opel με το νέο Grandland.  Συγκεκριμένα, μπορεί να ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα σε απόσταση έως 100 μέτρων μπροστά από το νέο μοντέλο.

Πως λειτουργεί; Μόλις η κάμερα ανιχνεύσει πεζό, δικυκλιστή ή κάποιο ζώο στην άκρη του δρόμου, προβάλλει τη θέση του στον 12 ιντσών Πίνακα Ενημέρωσης Οδηγού, στο ψηφιακό κόκπιτ Pure Panel. Επίσης, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει μία εν δυνάμει επικίνδυνη κατάσταση νωρίτερα κατά μερικά κρίσιμα δευτερόλεπτα και να αντιδράσει έγκαιρα, κάνοντας τους κατάλληλους ελιγμούς ή προσαρμόζοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου.