Η Jeep, μετρ στην αγορά των SUV μοντέλων και μια καθιερωμένη φίρμα που το όνομα της έχει “αφομειωθεί” στη συνείδηση του κοινού ως η εταιρεία που δημιούργησε τη συγκεκριμένη κατηγορία, αναβαθμίζει τη γκάμα της με στόχο την τεχνολογική επικαιροποίηση τους και την είσοδο τους στην υβριδική εποχή. Σήμερα, το Compass δείχνει πιο ώριμο από ποτέ, μιας και το “οπλοστάσιο” του έχει ενισχυθεί από την τεχνολογική αναβάθμιση και την άνετη καμπίνα με πολυτελή στοιχεία. Ειδικότερα, η έκδοση της δοκιμής μας έφερε μια πλειάδα τεχνολογικών χαρακτηριστικών, που το τοποθετούν στην ατζέντα των επιλογών των υποψήφιων αγοραστών.

Το μικρομεσαίο SUV της Jeep, το Compass 1.3T DDCT κερδίζει πρωτίστως με την άνετη καμπίνα του και το τεχνολογικό πακέτο που το πλαισιώνει. Ειδικότερα, φέρει καινούργιο ταμπλό, με μια ελκυστική αισθητική με τα μπουτόν και τις θήκες να είναι τακτοποιημένα, με γνώμονα την εργονομία και την βολή του οδηγού και των επιβατών.

Ειδικότερα, ο οδηγός μπορεί να χειρίζεται όλες τις λειτουργίες και εφαρμογές μέσω μιας νέας και μεγαλύτερης οθόνης αφής (από 8,4 έως και 10,1 ίντσες ανάλογα με την έκδοση), με πιο εύκολο μενού, και που φέρει το τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων UConnect 5 ( Το εν λόγω σύστημα προσφέρει ασύρματη λειτουργία για τα smartphones, δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεση δύο συσκευών κ.α.) Στον τομέα της άνεση τέσσερις έως και πέντε επιβάτες θα βολευτούν χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις, ενώ, ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 438 λίτρα.

Η ανάρτηση, τα φρένα και το αμάξωμα δείχνουν να έχουν χτιστεί για το συγκεκριμένο μοντέλο, προσφέροντας άνεση και συνδυάζοντας τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά όπου ο οδηγός χρειαστεί να …ξετυλίξει. Επίσης, στον αυτοκινητόδρομο το ελκυστικό σε εμφάνιση SUV της Jeep έχει όλα τα προσόντα ώστε να κινείται με σπορτίβ ρυθμούς και την κατανάλωση καυσίμου να κυμαίνεται σε μονοψήφια νούμερα. Προσφέρεται με πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης, μιας και σε αυτό το επίπεδο το Compass έχει αναβαθμιστεί περαιτέρω με τη χρήση νεότερων και προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), χαρίζοντας του δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Κινείται από κινητήρα βενζίνης 1.3 λίτρων, με τις αυστηρές προδιαγραφές Euro 6D-Final, και προσφέρει 27% μειωμένες εκπομπές CO2 σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Σε ισχύ αγγίζει τους 150 ίππους ενώ, η κίνηση μεταφέρεται στο δρόμο μέσω των εμπρός τροχών και με την αρωγή ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων. Το Jeep Compass 1.3T DDCT στην έκδοση των 150 ίππων κοστίζει από 28.400 ευρώ. Από 26.200 ευρώ η έκδοση με τους 130 ίππους.