Το ID.LIFE είναι το νέο μοντέλο της γερμανική φίρμας το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2025. Έχει καινοτομίες που εντυπωσιάζουν με τη γερμανική φίρμα να αναφέρει, ότι αντιπροσωπεύει το όραμα της Volkswagen.

Είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τον συνδυασμό αειφορίας και βιώσιμης κινητικότητας με τις ψηφιακές τεχνολογίες.  Θα είναι ένα προσιτό μοντέλο για τους καταναλωτές με το πεδίο τιμών, να είναι ανάμεσα στις 20.000 με 25.000 ευρώ.

Επίσης, θα ξεχωρίζει από το γεγονός και μόνο ότι θα κάνει χρήση φυσικών και ανακυκλωμένων υλικών.

 «Το ID.LIFE δίνει μία πρώτη εικόνα “μέσα από την κλειδαρότρυπα” των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας, στο μέλλον», δήλωσε ο Jozef Kabaň, Επικεφαλής Σχεδιασμού στη Volkswagen. «Καινοτομία, αειφορία και διαχρονικότητα είναι τα στοιχεία που μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν», ολοκλήρωσε.

Το ID.LIFE φέρει υλικά ανακυκλωμένα, όπως οι ιδιαίτερες επενδύσεις της οροφής και το μπροστινό τμήμα που είναι από ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες. Μία από τις στρώσεις βαφής του αμαξώματος περιλαμβάνει ρινίσματα ξύλου ως φυσική χρωστική και έναν παράγοντα σκλήρυνσης οργανικής προέλευσης. Οργανικά έλαια, φυσική γόμμα και φλοιός ρυζιού είναι μερικές μόνο από τις φυσικές πρώτες ύλες για την κατασκευή των ελαστικών του μοντέλου.

Το εσωτερικό του ID.LIFE και συγκεριμένα οι ξύλινες επενδύσεις  χρησιμοποιούν φύλο από βιώσιμες δασικές φυτείες. Τα καθίσματα διαθέτουν Artverlours Eco καλύμματα, με μεγάλο ποσοστό χρήσης ανακυκλωμένων υλικών, που βασίζονται σε πρώτη ύλη που προκύπτει από ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων.