Η έναρξη των σχολικών μαθημάτων στα σχολεία, όπως αναμενόταν θα μας απασχολήσει έντονα από σήμερα Δευτέρα όπου και χτύπησε το πρώτο κουδούνι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Την ίδια ώρα τίποτα δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες σε ότι αφορά στην αναθεώρηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων για τα σχολεία.

Το παραπάνω προκύπτει, τόσο από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κ. Μίνας Γκάγκα, όσο και από τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, κ. Ζέττας Μακρή.

Η μεν πρώτη, ανάφερε ότι «είμαστε πάντα έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τα μέτρα και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα» ενώ η δεύτερη τόνισε ότι «αν δούμε ότι λόγω της Όμικρον χρειαστεί να αλλάξει το πρωτόκολλο του 50%+1, θα αλλάξει».

Αναθεώρηση των μέτρων

Όπως είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, μέχρι στιγμής «έχουν βρεθεί θετικά 15.000 παιδιά, τα οποία θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test» και σχολίασε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι, «είμαστε πάντα έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τα μέτρα και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα».

«Όποιοι πήγαν και δε βρήκαν τα τεστ είναι εντός της προθεσμίας που τους είχε δοθεί», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Ζέττα Μακρή για την έλλειψη των τεστ.

«Το υπουργείο Παιδείας δεν είναι αρμόδιο για να τα τεστ, αλλά όταν ενημερώθηκε το υπουργείο Παιδείας, φρόντισε να βρεθούν τα τεστ και να τα προμηθευτούν οι γονείς», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι, «οι ειδικοί συνιστούν να γίνεται το τεστ έως και 24 ώρες πριν».

«Το πού θα γίνει το τεστ είναι άλλο πρόβλημα από την αξιοπιστία του τεστ. Το υπουργείο μας κινητοποιήθηκε και συνεργάστηκε άψογα με όλους τους γονείς για να προμηθευτούν τα τεστ», τόνισε.

Η Γενική Γραμματέας διαβεβαίωσε ότι, «υπάρχει επάρκεια σε self και rapid test, ώστε να υπάρχει επάρκεια σε rapid μετά την εξέταση των ατόμων που έχουν υποβληθεί σε self και έχουν βγει θετικοί».

Διευκρίνισε ότι, στην περίπτωση που «δεν υπάρχει δυνατότητα δήλωσης του τεστ στο Edupass υπάρχει δυνατότητα υπεύθυνης δήλωσης».

Ερωτηθείσα σχετικά με τυχόν αλλαγή του πρωτοκόλλου του 50%+1 είπε ότι, «το υπουργείο ενεργεί βάσει των οδηγιών των ειδικών, αν δούμε ότι λόγω της Όμικρον χρειαστεί να αλλάξει το πρωτόκολλο του 50%+1, θα αλλάξει».