Δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο του Leaf, η Nissan εμπλουτίζει την ηλεκτροκίνητη παλέτα της με το ηλεκτροκίνητο μεσαίο SUV, το Ariya, που θα διατεθεί σε όλες τις αγορές, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις του θα χρησιμοποιούν το νέο σύστημα μετάδοσης e-4ORCE, σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες. Το νέο μοντέλο έρχεται να κερδίσει το κοινό του, τόσο με την πρωτοποριακή σχδίαση του, όσο και με την τεχνολογική υπεροχή του κάτω από το καπό. Ειδικότερα, όπως αναφέρει και η Nissan, η σχεδίαση του είναι εμπνευσμένη από τον διαχρονικό ιαπωνικό φουτουρισμό.

Το σύνολο συμπληρώνεται από τις μεγάλες ζάντες 19 ιντσών. Ακόμη πιο προηγμένο είναι το εσωτερικό του που όπως αναφέρουν και οι ιάπωνες θα θυμίζει ένα μοντέρνο…καφέ! Το ευήλιο σαλόνι, χάρη στην μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή, τα καθίσματα που είναι κατασκευασμένα από απαλό δέρμα και το ηχοσύστημα BOSE Premium με 10 ηχεία αποτελούν ένα τμήμα από το τεχνολογικό μενού του μοντέλου.

Στον τομέα των νέων τεχνολογιών θα φέρει το σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT 2.0 και το ProPILOT Remote Park, ως στάνταρ χαρακτηριστικά για όλα τα μοντέλα περιορισμένης έκδοσης του Nissan Ariya.

Ειδικότερα, το ProPILOT 2.0 δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι, κάτω από ορισμένες συνθήκες, μειώνοντας τον φόρτο εργασίας του οδηγού και το στρες κατά την κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομο μιας λωρίδας. Το νέο Ariya αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σύντομα, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Θα προσφέεται με ιδιαίτερα ισχυρές μπαταρίες, που θα ανεβάζουν αρκετά την αυτονομία του μοντέλου μετά από μια πλήρη φόρτιση.