Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 33χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της αρπαγής, αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας μετά την συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, ο κατηγορούμενος ψέλλισε: » ζητώ συγγνώμη από εσάς και από όλον τον κόσμο…»

Ο κατηγορούμενος διώκεται και για πέντε ακόμη πλημμελήματα τα οποία είναι: Κατοχή εμπρηστικών ειδών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, οπλοφορία και βία κατά υπαλλήλων.

Το ιστορικό

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς όταν νεαρός εισέβαλε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του στο Γαλάτσι και υπό την απειλή όπλου την ανάγκασε να τον ακολουθήσει μέχρι το σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η αδερφή του θύματος ειδοποίησε τις Αρχές ότι ο δράστης κρατά όμηρο την αδερφή της στο διαμέρισμά του στην οδό Αλκιβιάδου, όπου είχε ταμπουρωθεί απειλώντας να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ ενώ στο σημείο έσπευσε και ειδικός της αστυνομίας, ο οποίος προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τον δράστη, προτού εκείνος αιφνιδιαστεί από τις Αρχές και ακινητοποιηθεί.

Η κατάθεση της γυναίκας

Για περισσότερο από 5 ώρες κατέθετε στον ανακριτή η γυναίκα η οποία ήταν όμηρος στο σπίτι του πρώην συντρόφου της στον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος μάλιστα απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Η γυναίκα φέρεται να περιέγραψε στον δικαστικό λειτουργό τις οδυνηρές στιγμές που έζησε στα χέρια του δράστη, εκφράζοντας την ανησυχία της πως, εάν αφεθεί ελεύθερος, θα επιχειρήσει να την σκοτώσει.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της είπε στους δημοσιογράφους: «Φοβάμαι πολύ για τη ζωή μου. Μπορεί να τον αφήσουν ελεύθερο. Είμαι σίγουρη ότι θα ξαναέρθει για να με σκοτώσει. Με ζήλευε. Με είχε ξαναχτυπήσει πολλές φορές, αλλά δεν ήθελα να το πω στην αστυνομία. Εχει χτυπήσει άλλη μια γυναίκα με 2 παιδιά. Ήθελε να σκοτώσει και τα παιδιά της».

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της

Ο δικηγόρος της 30χρονης γυναίκας, Κωνσταντίνος Γώγος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εντολέας του κατέθεσε στον ανακριτή όλες τις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε.

«Η εντολέας μου ανησυχεί πολύ για το αποτέλεσμα της ανάκρισης. Σε περίπτωση που δεν προφυλακιστεί, ανησυχώ κι εγώ πώς θα καταφέρει να επιβιώσει, εάν θα πρέπει να είναι κυνηγημένη για το υπόλοιπο της ζωής της» ανέφερε.

Ο 33χρονος δράστης θα απολογηθεί αύριο στον ανακριτή για το κακούργημα της αρπαγής, καθώς και για πέντε πλημμελήματα.