To Citroen Ami έχει κερδίσει το κοινό του στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο στην Γαλλία όπου έχει πρωτοκυκλοφορήσει, τόσο με τις λιλιπούτειες διαστάσεις του – που το κάνουν ιδιαίτερα ευέλικτο μέσα στην πόλη – όσο και με τον μικρό ηλεκτροκινητήρα που του δίνει ένα ισχυρό αβαντάζ να κινείται οπουδήποτε χωρίς περιορισμούς. Όπως αναφέρουν στην γαλλική φίρμα, το Ami είναι η επαναστατική απάντηση της καινοτόμου Γαλλικής εταιρείας, που έχει αντλήσει έμπνευση από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της.

Tα βασικά χαρακτηριστικά του είναι οι δύο θέσεις, ότι είναι 100% ηλεκτρικό, ευέλικτο και μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα, λειτουργώντας ως αγχολυτικό μέσα στις δύσκολες αστικές μετακινήσεις των μεγαλουπόλεων. Στην χώρα μας το Ami ήδη έχει κάνει τα πρώτα του βήματα στο δημόσιο αλλά και ως όχημα που συμμετέχει στον μετασχηματισμό σε αμιγώς ηλεκτρικό νησί την Χάλκη.

Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen σε συνεργασία με την ελληνική πολιτεία αναλαμβάνουν την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων, η οποία θα είναι έξυπνη, βιώσιμη και προσιτή σε όλους.  Ειδικότερα, ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen  παράσχουν δωρεάν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, για την αντικατάσταση των παλιών και ρυπογόνων οχημάτων δημόσιας χρήσης στο νησί, καλύπτοντας τις ανάγκες του Δήμου, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας όπως της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Ενα από τα πλεονεκτήματα του μοντέλου είναι ότι αλλάζει πραγματικά τις μετακινήσεις στο αστικό περιβάλλον.  Είναι ένα μοντέλο με μηδενικές εκπομπές CO2 , τελείως αθόρυβο και ευχάριστο στο χειρισμό τρόπο ενώ μπαταρία του, για πλήρη φόρτιση, χρειάζεται μόλις 3 ώρες σε πρίζα του κοινού οικιακού δικτύου – όπως ακριβώς ένα smartphone. Το μήκος του αγγίζει τα 2,41 μέτρα και ο μικρός κύκλος στροφής (με διάμετρο 7,20 μέτρα), κάνουν τις αστικές μετακινήσεις και το parking, ιδιαίτερα εύκολες διαδικασίες. Μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες έως και 45χλμ/ώρα και η αυτονομία του αγγίζει τα 75χλμ. μετά από μια πλήρη φόρτιση.