Σε 85 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών του ναυαγίου πλοίου μεταφοράς εμπορευμάτων στην βορειοανατολική Μαδαγασκάρη, ανακοίνωσαν σήμερα οι λιμενικές αρχές και αξιωματούχοι της χωροφυλακής, οι οποίες εντόπισαν άλλα 21 πτώματα.

«Ο απολογισμός αυξήθηκε σε 85 νεκρούς, καθώς 21 πτώματα περισυνελέγησαν χθες», Τετάρτη, δήλωσε ο στρατηγός της χωροφυλακής Ζαφισαμπάτρα Ραβοάβι.

Ο αριθμός των επιβαινόντων σε αυτό το ξύλινο σκάφος μήκους δώδεκα μέτρων αναθεωρήθηκε επίσης προς τα πάνω στους 138, εκ των οποίων μόνον 50 κατέστη δυνατό να διασωθούν, διευκρίνισαν οι λιμενικές αρχές.

Το πλοίο, το οποίο δεν είχε άδεια να επιβιβάσει επιβάτες, είχε αναχωρήσει από την τοποθεσία Αντσεράκα με προορισμό την Σοανιεράνα-Ιβόνγκο, σχεδόν εκατό χιλιόμετρα νοτιότερα. Αυτό βυθίστηκε πολύ κοντά στον προορισμό του.

Η πλειονότητα των επιβαινόντων ήταν εποχικοί εργάτες, οι οποίοι επέστρεφαν μετά την συγκομιδή γαρυφάλλου στα σπίτια τους για τις γιορτές.

«Προσωπικά είδη, ταυτότητες και χρήματα βρέθηκαν από τα σωστικά συνεργεία», διευκρίνισε ο Άλμπαν Μενάβολο, δήμαρχος της Σοανιεράνα-Ιβόνγκο.

«Η πλειονότητα των επιβατών ήταν εποχικοί εργάτες από την ύπαιθρο», συνέχισε. Οι πολίτες αυτοί «είχαν πάει να μαζέψουν γαρύφαλλο λίγο πιο βόρεια από το λιμάνι από το οποίο αναχώρησαν, και επιβιβάστηκαν στο πλοίο καθώς σκόπευαν να πάνε στις οικογένειές τους με τα χρήματα που είχαν βγάλει για να γιορτάσουν το τέλος του έτους», επισήμανε ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε στο AFP.

Η διαδρομή αυτή με το πλοίο διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο ώρες, ενώ οδικώς με ταξί-πουλμανάκι τουλάχιστον οκτώ ώρες, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

Σήμερα προβλέπεται να γίνει λειτουργία για τους νεκρούς και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα. Ο πρόεδος Άντι Ρατζοελίνα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σήμερα θα είναι ημέρα πένθους για την τραγωδία αυτή και για την συντριβή ελικοπτέρου με δύο αγνοούμενους που σημειώθηκε την ίδια μέρα.

Πηγή: ΑΠΕ