Ιδανικά ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο 2021 ο Άρης, καθώς μετά τη νίκη του επί του Ιωνικού για το πρωτάθλημα, επικράτησε εύκολα με 1-0 και επί του ΟΦΗ στην Κρήτη και πέρασε στα προημιτελικά του κυπέλλου. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στη Κρήτη, ειδικά μετά το 44ο λεπτό, όταν και οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Μεγιάδο, για το σκληρό μαρκάρισμα του πάνω στον Καμαρά. Ο Γκάμα, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, άνοιξε με πέναλτι το σκορ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, δεν μπορούσαν, όμως να ανταπεξέλθουν στην ανωτερότητα του Άρη. Οι κιτρίνομαυροι σημείωσαν και δεύτερο γκολ,.με εξαιρετικό τελείωμα του Καμαρά στο 81′.

Ενδεκάδες με επιστροφές

Ο Σούντγκρεν επέστρεψε στο βασικό σχήμα του Άρη, μετά από την απολογία του και κάλυψε το δεξί άκρο, ενώ ο Μάντζιος άφησε εκτός τον Λούμορ και επέλεξε τον Γκάνεα για το αριστερό. Ο Εντιαγέ αγωνίστηκε και πάλι σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ήταν ο Μανσίνι, με τον Γκάμα να παίρνει τη θέση του στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής. Σημείο αναφοράς στην ενδεκάδα του ΟΦΗ η συμμετοχή στο βασικό σχήμα του Τσιλιανίδη μετά από 18 μήνες, περίπου και τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Ο Νίκος Νόμπλιας επέλεξε σύστημα 4-1-4-1, με τον Μεγιάδο σε ρόλο «κόφτη» και τον Καστάνιος στην κορυφή της επίθεσης.

Ξεκίνημα με φάσεις

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήταν για τον Άρη στο 2′, σε μια αντεπίθεση με τους Καμαρά και Ιτούρμπε και τον τελευταίο να αφήνει στον Σάσα, που σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στους αμυντικούς του ΟΦΗ και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 5′ ολιγόλεπτη διακοπή στο ματς, όταν ο Τοράλ τραυματίστηκε σε μια σύγκρουση με τον Τζέγκο και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες. Στο 8′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με σέντρα σουτ του Μαρινάκη, όμως ο Κουέστα έδιωξε την μπάλα. Στην συνέχεια της φάσης ο Άρης βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Καμαρά να βρίσκει τον Εντιαγέ, που απο πλάγια και αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή απέφυγε τον Βάτερμαν , δεν μπόρεσε, όμως,να γυρίσει τη μπάλα. Ο Νόμπλιας ζητούσε από τους παίκτες του ανάπτυξη από τα πλάγια, ενώ ο Άρης ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Έπεσε ο ρυθμός

Μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πιέσουν ψηλά για να δυσκολέψουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού του Άρη. Είχαν μια άκαρπη κατοχή της μπάλας, χωρίς, όμως να μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι για την εστία του Κουέστα. Αντίθετα, ο Άρης ήταν πολύ καλά οργανωμένος μεσοαμυντικά και οι παίκτες του δεν παρέκλιναν από το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή τους.

Αποβολή του Μεγιάδο

Στο 44ο λεπτό ο Καμαρά απέφυγε τον Μεγιάδο και ο παίκτης του ΟΦΗ στην προσπάθεια του να τον σταματήσει έκανε προβολή με τις τάπες και χτύπησε στο πίσω μέρος του ποδιού του Μαυριτανού επιθετικού. Ο διαιτητής Τσακαλίδης έδειξε αρχικά κίτρινη κάρτα στον Αργεντινό μέσο, όμως, μετά από χρήση του VAR άλλαξε την απόφαση του και έδειξε την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΟΦΗ.

Άνοιξε το σκορ με πέναλτι ο Γκάμα, 0-1

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο. Στο 49ο λεπτό ο Άρης άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα. Ενα πέναλτι που σωστά υπέδειξε ο διαιτητής, όταν μετά από γύρισμα του Καμαρά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μαρινάκη. Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μισού της αναμέτρησης, ενώ έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ στο 55″, όταν ο Σάσα σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Κουέστα, με κεφαλιά του Τοράλ, όμως ο τερματοφύλακας του Άρη μπλόκαρε τη μπάλα.

Δοκάρι για τον Άρη

Στο 62′ ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του. Μετά από εξαιρετική εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Σούντγκρεν και Σάσα, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Βούρος στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ομάδας του, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Στα επόμενα λεπτά οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές, σε μια προσπάθεια να δώσουν ώθηση στην επιθετική τους ανάπτυξη. Ξεχώρισε η αναγκαστική του Τοράλ στο 68′, που δεν κατάφερε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Κοροβέση. Στο 73′ με ωραία ατομική προσπάθεια ο Καμαρά μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή, σούταρε δυνατά, όμως ο Βάτερμαν έδιωξε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Στάικος ανάγκασε τον Κουέστα σε εντυπωσιακή επέμβαση, με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Γκολ από τον Καμαρά, 0-2

Ο Άρης κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 81ο λεπτό με τον Καμαρά. Ο Σάσα έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και άνοιξε ωραία στον διεθνή Μαυριτανό επιθετικό, που μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε έξοχα τον Βάτερμαν. Στο 85′ ήταν η σειρά του Σάσα να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, όμως, μετά το δυνατό σουτ του η μπάλα κατέληξε άουτ. Ένα άστοχο σουτ του Γκάνεα στις καθυστερήσεις ήταν η τελευταία φάση της αναμέτρησης, που έληξε με τον Άρη να παίρνει την εύκολη πρόκριση.

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Τοράλ (68′ Κοροβέσης), Καμάου (63′ Λάμπρου), Τσιλιανίδης (63′ Γιάννου), Καστάνιος (63′ Στάικος)

ΑΡΗΣ (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο (75′ Μπεναλουάν), Μπράμπετς, Γκάνέα, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ (64′ Ματίγια), Ιτούρμπε (64′ Λούμορ), Γκάμα (75′ Λόπεθ), Καμαρά (85′ Μαρμαρίδης)