Οι αναφορές Κουρουμπλή στη Βουλή περί «δολοφόνων» κατά των βουλευτών της ΝΔ για τις οποίες μάλιστα τιμωρήθηκε με μομφή από το προεδρείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν σοβαρές εσωκομματικές αντιδράσεις και φέρνουν ένα βήμα πριν από τη διαγραφή του τον κ. Κουρουμπλή.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι εξοργισμένος και να έχει στείλει τελεσίγραφο στον Παναγιώτη Κουρουμπλή προκειμένου να ανακαλάσει τα όσα είπε νωρίτερα στη Βουλή.

Ύστερα από το περιστατικό, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στη γραμματέα τις κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου η τελευταία να μεταφέρει το τελεσίγραφο του κ. Τσίπρα στον κ. Κουρουμπλή, πως αν δεν ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί δολοφόνων θα διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι και εντός της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήραν αποστάσεις και δεν υιοθέτησαν το φραστικό παραλήρημα του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για άστοχη φράση μέσα από φόρτιση και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα απαντήσεις δεν πήραμε. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες, ανοίγουμε τον δρόμο για φράσεις που μπορεί να είναι άστοχες και παρεξηγήσιμες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε:

«Ο χώρος μας αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός Προστασίας Πολίτη (σ.σ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε και ούτε θα κάνουμε. Μιλάμε με αρχές, με αλληλεγγύη στον κόσμο, με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων και έτσι θα συνεχίσουμε. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από την φόρτιση μία άστοχη φράση και να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε, συνεχίστε, ο κόσμος κρίνει».

Ξεκάθαρες αποστάσεις από τον Π. Κουρουμπλή πήρε και ο Νίκος Φίλης. «Δεν μας καλύπτουν όσα είπε», δήλωσε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας όμως ότι ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως έχει χάσει φίλους τους από την πανδημία. Επίσης, θύμισε την απαράδεκτη στάση βουλευτών της Ν.Δ. σε άλλες περιπτώσεις, όπως στη Συμφωνία των Πρεσπών και την τραγωδία στο Μάτι.

«Την προηγούμενη περίοδο βουλευτές της Ν.Δ. με αποκάλεσαν προδότη για τη στάση μου επί της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν προχωρά έτσι η Δημοκρατία, με το «μία σου και μία μου»», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης.

Επισημαίνεται επίσης πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπο,ς Γιάννης Οικονόμου, είπε ότι υπάρχει ζήτημα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, Αλέξη Τσίπρα, που πρέπει να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του. Πρέπει να τον οδηγήσει να έρθει στην αίθουσα να ανακαλέσει, αλλιώς να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα, είπε ο κ. Οικονόμου. Διαφορετικά, προσέθεσε, ανέχεται (ο κ. Τσίπρας) και κατευθύνει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.