Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με φόντο τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ, άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε τις σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Οικονόμου με δυο μέρες καθυστέρηση βγήκε σήμερα να πει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε τη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα, η οποία όμως έγινε γνωστό από τον κ. Λύτρα παραδόθηκε «σε όλους όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο»».

Διαβάστε επίσης: Οικονόμου για μελέτη Τσιόδρα, Λύτρα για ΜΕΘ – Δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού μέχρι τη δημοσιοποίησή της

Ο κ. Ηλιόππουλος, πρόσθεσε ότι  «η αξιοπιστία του φαίνεται όταν ταυτόχρονα λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν υποστήριξε ότι είναι το ίδιο να είσαι εντός και εκτός ΜΕΘ». Και καταλήγει σημειώνοντας:

«Μπροστά στον πανικό τους για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες Μητσοτάκη συνεχίζουν τα ψέματα και υποστηρίζουν ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία απέκρυψε μια τόσο σημαντική μελέτη».