Η νέα τάξη πραγμάτων στην ηλεκτροκίνηση θέτει νέα δεδομένα και η MERCEDES-BENZ είναι ο πρωτοπόρος στην μεγάλη μεταρύθμιση που συντελείται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της να είναι πλέον γεγονός.  Σήμερα, η MERCEDES-BENZ διαθέτει μια ευρεία γκάμα αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, χάρη στη νέα μάρκα , που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να οδηγήσει το γερμανικό “αστέρι” στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Ειδικότερα, η νέα γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων περιλαμβάνει τα αμιγώς ηλεκτρικά  SUV μοντέλα, την EQA,την  ΕQB και την EQC, ενώ, η γκάμα συμπληρώθηκε πρόσφατα από την κορυφαία ηλεκτροκίνητη λιμουζίνα EQS.

Μια λιμουζίνα στην πρίζα!

Η νέα EQS είναι η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών της Mercedes, που προσφέρεται ήδη στην ελληνική αγορά, με την παράσταση στην γερμανική λιμουζίνα να κλέβει η τεχνολογική του αρτιότητα και η πολυτέλεια υψηλών προδιαγραφών. Η Mercedes EQS βασίζεται πάνω στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της εταιρείας για τα μεγάλα της μοντέλα..  Με μήκος 5,21 μέτρα και ένα τεράστιο μεταξόνιο 3,2 μέτρων, το νέο μοντέλο υπόσχεται απαράμιλλη άνεση, και τεχνολογική υπεροχή που αγγίζει το όριο της τελειότητας! Η νέα EQS πατάει σε μια πλατφόρμα που είναι φτιαγμένη για αμιγώς για ηλεκτρικά οχήματα. Επίσης, το νέο γερμανικό μοντέλο ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη στον τομέα της αυτονομίας που σύμφωνα με την Mercedes-Benz αγγίζει τα 770 χλμ -, σύμφωνα με το WLTP).

Μεταξύ των νέων τεχνολογιών που ξεχωρίζουν στη νέα Mercedes EQS είναι οι αυτόματες πόρτες , που ουσιαστικά μόλις οδηγός πλησιάσει τα χερούλια τους εκτείνονται και τότε οι πόρτες ανοίγουν μόνες τους!  Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα φωνητικής εντολής για το άνοιγμα στις πίσω πόρτες από τον οδηγό. Στο εσωτερικό της νέας EQS κυριαρχούν δύο λέξεις,  πολυτέλεια και τεχνολογία. Το τεχνολογικό “οπλοστάσιο” του μοντέλου, που συνδυάζει τρεις οθόνες σε μια , την υπερ-οθόνη OLED ,υψηλής ευκρίνειας 56 ιντσών, μήκους 141 εκατοστών που μεταξύ άλλων, διαθέτει και τεχνητή νοημοσύνη!  Ουσιαστικά, η νέα  EQS μαθαίνει και εκτελεί τις επιθυμίες του οδηγού του! Μια μεγάλη λίστα από ηλεκτρονικά πλεονεκτήματα κυριαρχούν στο νέο μοντέλο. Ξεχωρίζει το σύστημα ελέγχου ποιότητας αέρα Energizing Air Control Plus που θέτει υψηλά στάνταρ στον αέρα της καμπίνας με φίλτρα και αισθητήρες, το σύστημα Energizing Comfort με αναζωογονητικούς ήχους και εικόνες, το surround ηχοσύστημα της Burmester με δύο διαφορετικά ηχοτόπια την ώρα που ο οδηγός μπορεί να κινείται άνετα, με βοηθό την στάνταρ τετραδιεύθυνση .

Η νέα EQS είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη από αυτές θα είναι η EQS 450+, η οποία θα παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα – η δεύτερη είναι η EQS 580 4Matic, η οποία θα διαθέτει έναν επιπλέον που βρίσκει θέση στον εμπρός άξονα. Στην πρώτη περίπτωση η μέγιστη ισχύς φτάνει στους 333 ίππους και στη δεύτερη στους 524 ίππους – οι αντίστοιχες τιμές της μέγιστης ροπής είναι 568 και 855 Nm, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα. Όλα τα μοντέλα EQS διαθέτουν ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης (eATS) στον πίσω άξονα, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις 4MATIC+ θα εξοπλίζονται με δύο σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα. Επιπλέον, η EQS σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας γενιάς μπαταριών με σημαντικά υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα. Η μεγαλύτερη από τις δύο μπαταρίες είναι ισχύος 107,8 kWh, δηλαδή περίπου 26% ισχυρότερη από αυτήν της EQC.

Για την ελληνική αγορά, η τιμή της EQS 450+ τοποθετείται στα 141.750 ευρώ και της κορυφαίας EQS 580 4ΜΑΤΙC στα 163.250 ευρώ.

Πρόγραμμα Drive Green Welcome

Η Mercedes ως ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση, ενισχύει την υποστήριξη του πελάτη ενός καινούργιου ηλεκτρικού μοντέλου μέσω των καινοτόμων υπηρεσιών, αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Ειδικότερα, το Drive Green Welcome, που προσφέρεται σε συνεργασία με τον πάροχο ηλεκτρισμού Elpedison,  παρέχει στον κάτοχο ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Mercedes – Benz  μια σειρά σημαντικών προνομίων με μεγάλο οικονομικό όφελος. Περιλαμβάνει την επιδότηση 1.500 ευρώ για την αγορά ενός Wallbox ενώ με το πρόγραμμα Drive Green Electricity, εξασφαλίζει δωρεάν kWh για τη φόρτιση του ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού οχήματός, στο σπίτι.

Επίσης, μέσω του  δικτύου Mercedes me Charge παρέχεται για κάθε αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρόσβαση για χρήση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, αρκεί ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού μοντέλου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή υπηρεσία μέσω του Mercedes me Portal, που του παρέχει εύκολη και οικονομική φόρτιση, με ενιαίες και σταθερές χρεώσεις. Στο δίκτυο δημόσιας φόρτισης του Mercedes me Charge συμπεριλαμβάνονται 79 σταθμοί φόρτισης στην Ελλάδα και περισσότεροι από 175.000 σταθμούς σε όλη την Ευρώπη.