Τεράστιες καταστροφές σημειώθηκαν στην Πάτρα από το πέρασμα της κακοκαιρίας, όπου η παραλιακή οδός μετατράπηκε σε λίμνη.

Οι εικόνες που καταγράφονται με το πρώτο φως της ημέρας  κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, είναι συγκλονιστικές.

Σύμφωνα με το tempo24.news, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές.

Από την Πλαζ μέχρι και την Παραλία Πατρών και τα Βραχνέικα, η παραλιακή λεωφόρος σε πολλά σημεία της είναι κάτω από το νερό ή τα φερτά υλικά που “ξέβρασε” το κύμα.

Τραγική είναι η κατάσταση στα νότια προάστια της Πάτρας. Από το ύψος των Ιτεών (όπου έκλεισε ο δρόμος) μέχρι και τον χείμαρρο Παναγίτσα, η παραλιακή οδός έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Τα συνεργεία του Δήμου παλεύουν από το πρώτο φως της ημέρας να ανοίξουν αυλάκια ώστε να απομακρυνθεί το νερό.

Το νερό έχει μπει μέσα σε πάρα πολλά καταστήματα, καφέ και άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή, αναφέρει το flamis.gr. «Μισό μέτρο είναι το νερό μέσα σε καφέ»,  είπε ένας από τους εργαζόμενους του Δήμου. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί αφού… ούτε με αγροτικό δεν μπορεί να περάσει κάποιος, αναφέρει η ίδια πηγή.

Η θάλασσα έχει καλύψει τα πάντα με το νερό έχει μπει μέσα σε πάρα πολλά καταστήματα και σπίτια της περιοχής, με ανυπολόγιστες ζημιές, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στην Πλαζ τα κύματα «ξέβρασαν» χώματα και μπάζα στον δρόμο, αποκλείοντας την πρόσβαση.

Το οδόστρωμα σε πολλά σημεία έχει υποστεί μικρές ζημιές, ενώ σε άλλα σημεία το νερό έχει πλημμυρίσει τον δρόμο.

Στον… αέρα πτέρυγα δημοτικού σχολείου στην Άρτα

Την ίδια ώρα, στην Άρτα,  οι έντονες βροχοπτώσεις φαίνεται ότι δημιούργησαν πρόβλημα σε μια πτέρυγα του 9ου Δημοτικού Σχολείου, η οποία κυριολεκτικά είναι στον… αέρα μετά την υποχώρηση του στηθαίου στήριξης.

Φωτογραφία από ertnews.gr

Σύμφωνα με τον Δήμο Αρταίων, η υποχώρηση οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Έτσι, με απόφαση του Δήμου και ύστερα από σχετική συνεννόηση με τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, αποφασίστηκε από αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, να παραμείνουν κλειστά το 9ο Δημοτικό σχολείο και το 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στο τοιχίο ώστε να μην εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων από το πρωί ο εργολάβος θα βρίσκεται στο σημείο, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, και θα ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του τοιχίου.

Πρέβεζα: Ανεμοστρόβιλος έσπειρε την καταστροφή

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει στο νομό Πρέβεζας η κακοκαιρία που χτυπά τις τελευταίες ώρες με αποτέλεσμα να βρίσκεται επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός.

Ανεμοστρόβιλος που βγήκε από τη θάλασσα προκάλεσε πολλές ζημιές στις περιοχές με πολλές πτώσεις δέντρων που προκάλεσαν κυκλοφοριακό στους δρόμους. Αξιοσημείωτη είναι η ζημιά που υπέστη μια ταβέρνα στην περιοχή Καστροσυκιά, αφού η σκεπή «πέταξε» 300 μέτρα μακριά, λόγω των θυελλωδών ανέμων, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Tο ευτύχημα είναι ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν φύγει από τον χώρο πελάτες του καταστήματος καθώς είδαν ότι ο καιρός αγριεύει.

Συνολικά τρία σπίτια και δύο επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ενώ μία ακόμη καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Οι κάτοικοι μιλούν για ένα πρωτοφανές φαινόμενο το οποίο στην αρχή του έμοιαζε σαν έκρηξη.

Eικόνες από epiruspost

Μεσολόγγι: Βγήκαν βάρκες στη… στεριά

Το κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στο Μεσολόγγι, οι ισχυροί άνεμοι έβγαλαν τις βάρκες στον… δρόμο, σύμφωνα με το onairnews.gr.

Πολλές βάρκες εξάλλου έχουν καταστραφεί, ενώ «χάθηκε» η παραλία της Τουρλίδας καθώς η θάλασσα κάλυψε τον δρόμο.