Για ανεξήγητους λόγους, παρά το γεγονός ότι μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός λόγω κοροναϊου, θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο 48χρονος ψευτογιατρός μετήχθη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ο κατηγορούμενος στις προηγούμενες συνεδριάσεις δεν είχε δηλώσει παρών στο δικαστήριο επικαλούμενος ότι έχει κοροναϊό. Μάλιστα δεν είχε χορηγήσει και εξουσιοδότηση στους συνηγόρους του με αποτέλεσμα η δίκη να προχωρά με τον κατηγορούμενο ωσεί παρόντα.

Ο κατηγορούμενος έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις 28 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είναι προσωρινά κρατούμενος. Ωστόσο έπρεπε να μείνει σε πενθήμερη καραντίνα. Για ανεξήγητους λόγους σήμερα διατάχθηκε η μεταγωγική του στο δικαστήριο.

Πρόεδρος και Εισαγγελέας ζήτησαν να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος

Πρόεδρος : Ο κατηγορούμενος έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ;

Δικηγόρος υπεράσπισης : Έχει διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα για επιδημιολογικούς λόγους από τον Ευαγγελισμό. Έλαβε εξιτήριο στις 28 Νοεμβρίου.

Ακροατήριο : Και γιατί είναι εδώ;

Εισαγγελέας : Άρα παραβιάζεται η καραντίνα

Συνήγορος Υπεράσπισης : Να σας δείξω το έγγραφο.

Εισαγγελέας : Να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτό σας το είπαν από νοσοκομείο;

Πρόεδρος : Ο Κορυδαλλός διέταξε τη μεταγωγή.

Εισαγγελέας : Από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος νομιμοποίησε τους δικηγόρος τους, να αποχωρήσει από το δικαστήριο δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας. Θα ζητήσω να διερευνηθεί για ποιο λόγο ήρθε εδώ ενώ έπρεπε να τηρηθεί η καραντίνα.

Δικηγόρος Υπεράσπισης : Επιθυμία του κατηγορουμένου είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία

Πρόεδρος : Να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος να γίνει επικοινωνία με Κορυδαλλό.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων χωρίς την παρουσία του ψευτογιατρού καθώς διατάχθηκε η αποχώρησή του από τη δικαστική αίθουσα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, και ο οποίος πλέον εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του στο ακροατήριο.