«Εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πως το άφησα;;  Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά», κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα ενός 16χρονου αγοριού , θύμα και αυτή του 48χρονου ψευτογιατρού.

Η γυναίκα κατέθεσε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας  πως ο 48χρονος  την έπεισε πως το παιδί της που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο θα είχε πλήρη ιάση. Την έκανε να ελπίζει, έναντι βέβαια πάντα υψηλής αμοιβής . Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί να καταλήξει με κώμα στο νοσοκομείο και να αποβιώσει.

Τραγική ειρωνεία; Ακόμα και τότε ο ψευτογιατρός της έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά.  «Δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποια ψέματα, μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε…»κατέθεσε η μητέρα του παιδιού ξεσπώντας σε λυγμούς ,ενώ  αναφέρθηκε και στο γεγονός πως εξαιτίας της  εμπιστεύθηκε τον κατηγορούμενο και η οικογένεια ενός ακόμα 14χρονου κοριτσιού, επειδή η δική της οικογένειας του είχε εμπιστευθεί τη ζωή του παιδιού της.

Η οικογένεια του 16χρονου έδωσε στον «ψευτογιατρό» 22.000 ευρώ για τα αποστάγματα και τις ενέσεις που έκανε ο γιος του όπως κατέθεσε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

Η μάρτυρας περιέγραψε πως γνώρισε το «ψευτογιατρό» μέσω μία δικηγόρου.

«Μου μίλησε με σπουδαία  λόγια η δικηγόρος, για ένα μεγάλο βιογραφικό, ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, ότι θέλει να βοηθήσει τον κόσμο. Πρώτο στίγμα, που πήρα από τη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, είναι ότι υπάρχουν θεραπείες για λίγους που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Μου είπε «εγώ μπορώ να τις παράσχω». Εξέφρασα αμφιβολίες. Η απάντηση που πήρα είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για αυτόν τον ασθενή».

Η πρώτη συνάντηση όπως είπε η μάρτυρας με τον κατηγορούμενο έγινε σε ιδιωτική κεντρική κλινική των Αθηνών «Ήταν κλινική με πάρα πολύ κόσμο. Ήταν ένας πολύ καλοντυμένος κύριος, με φυσιολογική παρουσία. Ποτέ δε φορούσε  στολή γιατρού».

Η μάρτυρας περιέγραψε πως το παιδί της υποτροπίασε τ με τον κατηγορούμενο να τους λέει πως «Δεν υπάρχει υποτροπή. Αυτά είναι πλασματικά».

Ο έφηβος άρχισε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» ωστόσο όπως περιέγραψε η μάρτυρας άρχισε να αδυνατίζει χάνοντας 20 κιλά σε δύο μήνες.

Ο «ψευτογιατρός» , όπως περιέγραψε η μάρτυρας  ακόμα και πριν πέσει σε κώμα  το παιδί της, της έλεγε ότι κάνει εμετούς λόγω γαστρεντερίτιδας ενώ επαναλάμβανε τη χαρακτηριστική του φράση «μη φοβού».