Πορεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας διανομείς από τον κλάδο της εστίασης, οι οποίοι έφτασαν έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης θα κρατήσουν σήμερα κλειστά τα καταστήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κοροναϊό.

Με βασικό αίτημα τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων για την κάλυψη των απωλειών που προκαλούν στην αγορά οι νέοι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των επαγγελματιών της εστίασης προχωρούν σε κινητοποιήσεις καλώντας σε γενική απεργία και κατά τόπους διαμαρτυρίες.

Ενταση στην πορεία με καταστηματάρχες και ΜΑΤ

Νωρίτερα επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι διαμαρτύρονται στο πλαίσιο της  απεργίας στην εστίαση.

Όταν η πορεία, έφτασε στο Σύνταγμα, και πιο συγκεκριμένα στο ύψος των «Λουλουδάδικων» επί της Βασιλίσσης Σοφίας, ΜΑΤ και αστυνομικοί  εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους, εργαζόμενους στην εστίαση και καταστηματάρχες, να περάσουν και να κλέισουν τον δρόμο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, με σπρωξιές και φωνές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους συγκεντρωμένους να περάσουν προς τη Βασιλίσσης Σοφίας και τελικά η πορεία κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εργασίας.