Νέα προθεσμία, ζήτησε και έλαβε, για αύριο έλαβε η 49χρονη εικαστικός, η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του παιδιού της, τον οποίο πυροβόλησε στο Χαλάνδρι μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης τους.

Η εικαστικός εμφανίστηκε και σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας, χωρίς δικηγόρο.

Η κατηγορούμενη κατά την αποχώρησή της από τα δικαστήρια φώναξε μεταξύ άλλων:

«Αν υπάρχει δικαιοσύνη το παιδί μου κι εγώ πρέπει να είμαστε μαζί, με συκοφαντούν».

«Πλαστό πτυχίο»

Νωρίτερα, κατά τη μεταγωγή της φώναξε: «Ο πραγματικός εγκληματίας είναι ο οφθαλμίατρος Γ.Ν με πλαστό πτυχίο. Πιθανολογείται το παιδί μου να είναι του πρωην συζύγου μου και όχι του βιαστή μου».

«Είχα να δω το παιδί μου ένα χρόνο»

Η 49χρονη εικαστικός που πυροβόλησε τον 68χρονο οφθαλμίατρο κάτω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, υποστηρίζει πως δεν του έστησε ενέδρα αλλά είχαν ραντεβού για να δει το παιδί. Ακόμα αναφέρει ότι το όπλο δεν ήταν δικό της αλλά του γιατρού και μάλιστα αυτός αρχικά το έστρεψε εναντίον της.

Μιλώντας στον Alpha, μέσα από το κρατητήριο, η 49χρονη ισχυρίστηκε επίσης ότι το 12χρονο κορίτσι της πήρε το κλειδί του αυτοκινήτου προκειμένου να κρυφτεί σε αυτό και τότε, όπως λέει, ο γιατρός έβγαλε όπλο και απείλησε να τη σκοτώσει.

«Είχαμε ήδη κλείσει ραντεβού για τις 15.00 να έβλεπα για δύο λεπτά το παιδί. Είχα να δω το παιδί μου τουλάχιστον ένα χρόνο», ανέφερε αρχικά η 49χρονη, αρνούμενη πως το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο οφθαλμίατρος είναι δικό της. «Πώς αποδεικνύεται ότι ήταν δικό μου το όπλο; δικό του ήταν», λέει, παρόλο που το παιδί της έχει πει στους αστυνομικούς πως εκείνο αφόπλισε τη μητέρα του.