Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου και τους διευθυντές των παθολογικών κλινικών και ενημερώθηκε για τη δύσκολη εφημερία που είχαν οι γιατροί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πληρότητα υπάρχει στις ΜΕΘ και στις κλινικές, ενώ τέσσερις ασθενείς είναι διασηλωμένοι εκτός ΜΕΘ ενώ νοσηλεύονται και παιδιά.

Ο διοικητής του νοσοκομείου είπε επίσης πως περιμένουν να υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια είτε στο ίδιο το Ιπποκράτειο είτε σε άλλο για τους ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Να σημειωθεί ότι τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζονται από τον κοροναϊό. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χρήστος Τζελέπης, σε δηλώσεις του μετά την εφημερία, επιβεβαίωσε νωρίτερα, ότι έγιναν περί τις 70 εισαγωγές – πάνω από 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού και ακόμη 17 ύποπτα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το Σάββατο άνοιξε άλλη μία κλινική Covid στο νοσοκομείο, στη θέση της ορθοπεδικής και ουρολογικής κλινικής, η οποία γέμισε αμέσως. Αυτή τη στιγμή στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται περισσότεροι από 150 ασθενείς σε απλές κλίνες.