Η νέα C-Class έχει ήδη λανσαριστεί και στην χώρα μας, ενώ, πλέον, το γερμανικό, μεσαίο, πολυτελές μοντέλο προσφέρεται και σε έκδοση plug-in-hybrid , την C 300 e , που καυχιέται ότι η κατανάλωση του είναι άκρως εντυπωσιακή, ενώ, θα υπάρχει και η αντίστοιχη στέισον-βάγκον έκδοσης C 300 e Estate .

Το λανσάρισμα της σεντάν εκδοχής στην Ελληνική αγορά θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ η έκδοση στέισον-βάγκον θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στις εκθέσεις τον Δεκέμβριο. Αργότερα και τα πετρελαιοκίνητα plug-in hybrid μοντέλα.

Το πιο σημαντικό, ότι στο νέο μοντέλο, που κινείται με τον κινητήρα βενζίνης, συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα αμιγώς, η  ηλεκτρική αυτονομία του αυξήθηκε στα 100 χιλιόμετρα!

Και αυτό χάρη στην ηλεκτρική ισχύ 95 kW (129 ίππων), όπου οι καθημερινές διαδρομές μπορούν ως επί το πλείστον να καλυφθούν σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, δηλαδή της δίλιτρης έκδοσης του υπερσύγχρονου τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα Μ254.

Επίσης, το νέο μοντέλο μπορεί διαχειριστεί με τα πολλαπλά συστήματα που διαθέτει σε εφαρμογές, την διαδρομή να ενεργοποιεί την καταλληλότερη λειτουργία ηλεκτρικής οδήγησης κατά περίπτωση., να λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως τα δεδομένα πλοήγησης, την τοπογραφία, τα όρια ταχύτητας και τις συνθήκες κυκλοφορίας για ολόκληρη την προγραμματισμένη διαδρομή.

Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, ο όγκος του χώρου αποσκευών αυξήθηκε κατά 45 λίτρα στα 360 λίτρα ενώ με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα, η στέισον-βάγκον έκδοση προσφέρει 1375 λίτρα χώρου φόρτωσης (40 λίτρα επιπλέον του προηγούμενου μοντέλου).

Τόσο στη λιμουζίνα, όσο και στο στέισον-βάγκον, προσφέρεται στην έκδοση AVANTGARDE, με πληθώρα σε εξοπλιστικά καλούδια,  όπως το σύστημα πλοήγησης με υπηρεσίες πλοήγησης MBUX Navigation Premium, την Οθόνη οδηγού 12.3 ιντσών + κεντρική οθόνη 11.9 ιντσών, Πακέτο πάρκινγκ συμπ. κάμερας οπισθοπορείας,  Σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκράς γωνίας Active Blind Spot Assist,  Σύστημα προσαρμογής έντασης προβολέων Adaptive Highbeam Assist, Αισθητήρας ενεργοποίησης συστημάτων με δακτυλικό αποτύπωμα κ.α.

Ο βασικός εξοπλισμός της C300e στην Ελλάδα

Τόσο στη λιμουζίνα, όσο και στο στέισον-βάγκον, η βασική γραμμή εξοπλισμού είναι η γραμμή AVANTGARDE. Εκτός από το σύστημα ελέγχου επιπέδου πίσω που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, χάρη στην αερανάρτηση που διατίθεται ως στάνταρ, προσφέρονται επίσης τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Εξωτερικός  και εσωτερικός σχεδιασμός AVANTARDE

Πακέτο εξοπλισμού Advantage

Σύστημα πλοήγησης με υπηρεσίες πλοήγησης MBUX Navigation Premium

Οθόνη οδηγού 12.3 ιντσών + κεντρική οθόνη 11.9 ιντσών

Πακέτο πάρκινγκ συμπ. κάμερας οπισθοπορείας

Θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα

Σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκράς γωνίας Active Blind Spot Assist

Αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού

Δερμάτινο τιμόνι

Πακέτο καθρεπτών

Ψηφιακό ραδιόφωνο

Οσφυική υποστήριξη πλάτης καθίσματος 4 σημείων

Πτυσσόμενο υποβραχιόνιο πίσω καθισμάτων

Ασύρματη φόρτιση

Σύστημα προσαρμογής έντασης προβολέων Adaptive Highbeam Assist

Αισθητήρας ενεργοποίησης συστημάτων με δακτυλικό αποτύπωμα