Πρόστιμα κινδυνεύουν να δεχθούν εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς αρνούνται να κάνουν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, παρότι δεν έχουν εμβολιαστεί, ούτε έχουν νοσήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, ως και περισσότερα από 60 άτομα, υπάλληλοι που κανονικά υποχρεούνται να κάνουν είτε μοριακό τεστ (PCR), είτε rapid test δύο φορές την εβδομάδα, ακριβώς επειδή εργάζονται στον κλάδο των μεταφορών, δεν συμμορφώνονται με όσα ξεκάθαρα ορίζει η ΚΥΑ που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Τώρα πλέον, με τα κρούσματα του κορωνοϊού να πολλαπλασιάζονται, ο Οργανισμός προχωράει στην επιβολή προστίμων. Το πρόστιμο για κάθε εβδομάδα μη συμμόρφωσης είναι 300 ευρώ.

Πόσοι είναι οι «απείθαρχοι»

Tην πληροφορία επιβεβαίωσαν στο grtimes.gr τόσο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, όσο και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων, Γιάννης Δήμκας, με τον δεύτερο να δηλώνει, ότι ο Οργανισμός είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τον νόμο.

Υπήρξε εβδομάδα στην οποία οι «απείθαρχοι» ήταν 65 υπάλληλοι και άλλη που ήταν 59 άτομα.

Το Τμήμα Προσωπικού του Οργανισμού είναι υποχρεωμένο, κάθε ημέρα, να βγάζει την κατάσταση από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, που επικοινωνεί απευθείας με τη βάση δεδομένων της ΗΔΙΚΑ και ενημερώνει ποιοι είναι υπόχρεοι να υποβληθούν σε διαγνωστική εξέταση και εάν έκαναν τεστ ή όχι.

Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ, είναι οδηγοί και εργαζόμενοι στα συνεργεία, ενώ λιγότεροι είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από