To πολυαναμενόμενο bZ4X, το νέο ηλεκτρικό SUV της Toyota είναι έτοιμο να κάνει τα πρώτα του βήματα στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το πρώτο και πιο σημαντικό πλεονέκτημα του, το γεγονός, ότι μπορεί, μετά από μια πλήρη φόρτιση να διανύσει 450 χιλιόμετρα.  Πατάει σε μια νέα πλατφόρμα, την e-TNGA που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Subaru και είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας που εξελίχθηκε από την αρχή ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Επίσης, η ιαπωνική σχολή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην μπαταρία του νέου bZ4X και μεταξύ άλλων, αυτή μπορεί να προσφέρει το 90% της ενεργειακής της χωρητικότητας ακόμη και έπειτα από δέκα χρόνια οδήγησης ή 240.000 χλμ. Η αυτονομία των 450 χλμ. μπορεί να επιτευχθεί, για τις εκδόσεις που συνδυάζονται στην οροφή τους και ηλιακό πάνελ. Το ηλιακό πάνελ προσφέρει σύμφωνα με τους Ιάπωνες έως και 1.800 χλμ. επιπλέον αυτονομίας στη διάρκεια ενός χρόνου. Η μπαταρία προσφέρει και δυνατότητα ταχυφόρτισης 150 kW με το 80% της χωρητικότητας της να εξασφαλίζεται μέσα σε 30 λεπτά φόρτισης.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα προσφέρεται σε προσθιοκίνητο με ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 204 ίππων και 265 Nm ενώ, η έκδοση με δύο μοτέρ, θα είναι τετρακίνητη,  με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (108,7 ίππους έκαστο) και απόδοση που φτάνει τους 217 ίππους και τα 336 Nm. Η τελική, και των δύο εκδόσεων, θα αγγίζει τα 160 χλμ./ώρα, με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 8,4 δευτερόλεπτα .