Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στην Φρανκφούρτη, με την Άιντραχτ να παίρνει τη νίκη με 3-1, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι Ερυθρόλευκοι πάλεψαν μέχρι τα τελευταία λεπτά, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το αποψινό παιχνίδι.

Το γκολ των Πειραιωτών πέτυχε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 30’, με τον Μαροκινό επιθετικό να ισοφαρίζει πρόσκαιρα σε 1-1. Στο 56’ υπήρχε περίπτωση πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μετά τα αποψινά αποτελέσματα σε Φρανκφούρτη και Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου με 6 πόντους, με την Άιντραχτ να είναι στην πρώτη με 7, τη Φενέρ στην τρίτη με 2 και την Αντβέρπ στην τελευταία θέση, έχοντας 1 βαθμό.

Η ήττα στην Γερμανία δεν αλλάζει τα δεδομένα του ομίλου για τον Ολυμπιακό, καθώς οι Ερυθρόλευκοι με νίκη στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με την Άιντραχτ στο Καραϊσκάκη (4/11) θα επιστρέψουν στην κορυφή και θα είναι το φαβορί για την πρωτιά.

Οι Πειραιώτες πλέον αφήνουν πίσω τους την Άιντραχτ και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική της Superleague.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Στην τριάδα των χαφ ήταν οι Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκης, με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης και τους Αγκιμπού Καμαρά και Γιώργο Μασούρα στα δύο άκρα. Από την άλλη πλευρά, Γκλάσνερ ξεκίνησε την Άιντραχτ με την εξής 11άδα: Τραπ, Χιντερέγκερ, Χασέμπε, Τούτα, Τουρέ, Γιάκιτς, Σο, Καμάντα, Κόστιτς, Μπορέ και Πασιένσια.

Ευκαιρία με Ελ Αραμπί

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά οι δύο ομάδες άρχισαν να δημιουργούν φάσεις, με τον Ολυμπιακό να απειλεί πρώτος στο 12’. Ο Μαντί Καμαρά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί σούταρε με τη μία με το αριστερό, αλλά δεν έπιασε την μπάλα όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να τη στείλει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τραπ. Η απάντηση της Άιντραχτ ήρθε ένα λεπτό αργότερα, με την κεφαλιά του Καμάντα να φεύγει άουτ. Στο 20’ ο Μπορέ πήρε την κεφαλιά μέσα στην καρδιά της «ερυθρόλευκης» άμυνας, μετά τη σέντρα που έκανε ο Κόστιτς, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπορέ απείλησε ξανά με κεφαλιά, αλλά ο Βατσλίκ με μια τρομερή επέμβαση μπλόκαρε την μπάλα, πριν περάσει τη γραμμή και κράτησε το μηδέν.

Δύο πέναλτι και 1-1

Ο Τσέχος τερματοφύλακας έδειξε τα αντανακλαστικά του και έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση, αλλά στο 25’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της Άιντραχτ και την ευκαιρία στην γερμανική ομάδα να ανοίξει το σκορ. Ο Παπέ Αμπού Σισέ γλίστρησε, ο Μπορέ έπεσε πάνω του και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο επιθετικός των γηπεδούχων το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0 για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Η απάντηση του Ολυμπιακού, ωστόσο ήταν άμεση, με τον διαιτητή στο 29ο λεπτό να δίνει πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών σε χέρι του Γιάκιτς. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 39’ οι Ερυθρόλευκοι «χτύπησαν» στην κόντρα την άμυνα της Άιντραχτ, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός βγήκε γρήγορα στην επίθεση, είδε τον Μασούρα, προσπάθησε να του περάσει την μπάλα, αλλά η πάσα του δεν πέρασε. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Τραπ ήταν σωστή θέση και μπλόκαρε.

«Πληγώθηκε» στις καθυστερήσεις

Όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο στο να ολοκληρωθεί με το σκορ στο 1-1, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Άιντραχτ έκανε το 2-1 με τον Τουρέ. Αρχικά, οι Γερμανοί είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Χιντερέγκερ, με τους Πασιένσια, Μπορέ και Σο στη συνέχει να συνεργάζονται και τον Τουρέ σε κενή εστία να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα και να δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Προσπάθησε, αλλά…

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να σκοράρει και να φέρει στα ίσια το παιχνίδι.

Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν με κεφαλιές των Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στη φάση του Μολδαβού μάλιστα ο μπακ των πρωταθλητών διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Ο Ολυμπιακός πίεσε, αλλά η Άιντραχτ στο 59’ κατάφερε κάνει το 3-1, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Πασιένσια έκανε το μακρινό σουτ, ο Βατσλίκ έπεσε και απέκρουσε, ο Καμάντα, ωστόσο, πήρε το… ριμπάουντ και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στη γερμανική ομάδα.

Μετά το 3-1 ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Ονιεκούρου να παίρνει τη θέση του Εμβιλά, ενώ λίγο αργότερα ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Τικίνιο και Κούντε αντί των Ελ Αραμπί και Μαντί Καμαρά. Στο 77’ ο ΙΒηρας προπονητής ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Ρόνι Λόπες και Ανδρούτσο να παίρνουν τις θέσεις των Μασούρα και Λαλά.

Στο 82’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τους Κούντε και Αγκιμπού, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Τραπ βγήκε προ του Καμερουνέζου και απομάκρυνε και στη δεύτερη το σουτ που έκανε ο μεσοεπιθετικός από την Γουινέα έφυγε άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον φωτεινό πίνακα στο Deutsche Bank Park να δείχνει 3-1.