To αμιγώς ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV, εμπλουτίζεται με μια νέα έκδοση, την ισχυρότερη αλλά και την μοναδική τετρακίνητη. Συνολικά, το SUV ηλεκτρικό της τσέχικης φίρμας, με την προσθήκη της νέας έκδοση, ανεβάζει τον αριθμό των προσφερόμενων εκδόσεων στις πέντε. Συγκεκριμένα, η νέα έκδοση, το Skoda Enyaq 80x , εκτός από τα ίδια τεχνολογικά χαρακτηριστικά με τις μικρότερες εκδόσεις, διαθέτει και έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα, στον εμπρός άξονα, ισχύος 109 ίππων,  με αποτέλεσμα να του εξασφαλίζει χαρακτηριστικά τετρακίνησης.

Σε συνδυασμό με τον δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, η συνολική ισχύς του αγγίζει τους 265 ίππους, ενώ, η ροπή έχει σκαρφαλώει στα 425 Nm. Σε επιδόσεις, η επιτάχυνση του πραγματοποιείται από τα 0-100χλμ/ώρα σε 6,9΄΄, ενώ, η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 160χλμ/ώρα.

Σε επίπεδο φόρτισης, το άνετο μοντέλο με την μπαταρία των 82 kWh, απαιτεί 11 ώρες σε wallbox ισχύος 11 kW (έχει αντίστοιχης ισχύος ενσωματωμένο φορτιστή) και εξασφαλίζει 488 χλμ. αυτονομίας , σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP . Το Skoda ENYAQ iV διαθέτει πολύ ευρύχωρο εσωτερικό ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 570 λίτρα.Το SKODA ENYAQ iV, το πρώτο μοντέλο της μάρκας βασισμένο στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) του Volkswagen Group, αποδείχθηκε εξ αρχής πολύ δημοφιλές.

Στο νέο μοντέλο το ενδιαφέρον κεντρίζει η οθόνη αφής 13 ιντσών που μπορεί να εξατομικευτεί και παρέχει πρόσβαση στο σύστημα infotainment καθώς και σε όλες τις λειτουργίες του οχήματος. Επίσης, η οθόνη πίσω από το τιμόνι είναι και αυτή ψηφιακή, 5,3 ιντσών, όπου ενημερώνει τον οδηγό για τις πιο σημαντικές πληροφορίες, όπως ταχύτητα, δεδομένα οδήγησης, πλοήγηση και ενεργά συστήματα υποβοήθησης.

Άλλο ένα σημαντικό στοχχείο είναι ότι το Enyaq 80 iV έχει δυνατότητα ρυμούλκησης τρέιλερ βάρους έως 1.400 κιλών. Η τιμή της κορυφαίας έκδοσης αγγίζει τα 50.300 ευρώ αλλά γίνεται κατά 5.300 ευρώ πιο προσιτή, αν ο αγοραστής το συνδυάσει με την σημαντική, κρατική επιδότηση “Κινούμαι Ηλεκτρικά”  όπερ η τιμή του μειώνεται στα 45.000 ευρώ.