Η κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως 16 Οκτωβρίου.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, στον χαιρετισμό της στη διάρκεια του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, μίλησε για την προσπάθεια της χώρας να βγει από τη δίνη της πανδημίας σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι ευτυχής που η Ελλάδα μετρά τόσες λίγες πληγές σε σχέση με άλλα κράτη».

«Φιλοδοξούμε από αυτή τη χρονιά, αυτό το συνέδριο ,να γίνει το συνέδριο όλης της ιατρονοσηλευτικής κοινότητας.  Όλων εμάς που ασχολούμαστε στον στίβο του βαρέως πάσχοντα συνανθρώπου μας, παρότι από διαφορετικούς προμαχώνες, όπως εκείνων της επείγουσας ιατρικής, των διακομιδών, και μαζικών απωλειών υγείας,  των λοιμώξεων, της σύγχρονης απεικόνισης ακόμα και εκείνον της φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης που δίδεται μετά τον δύσκολο αγώνα στον χώρο της Εντατικής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η δίνη της πανδημίας

«Η χώρα μας προσπαθεί να βγει από την δίνη μίας πανδημίας και είναι ευτυχής που μετρά τόσες λίγες πληγές σε σχέση με άλλα κράτη. Όμως σε αυτή την δυστυχή συγκυρία, εμάς μας  δόθηκε η πλέον κατάλληλη στιγμή για την διοργάνωση της δικής μας επιστημονικής συνάντησης» είπε για να προσθέσει.

«Στον απόηχο αυτής της μάχης ενάντια στον COVID έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε πάλι εδώ όλοι μαζί, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας στις σύγχρονες απειλές της υγείας, να διαπιστώσουμε ατέλειες στον σχεδιασμό αντιμετώπισης παρόμοιων απειλών αλλά και να οπλιστούμε με την απαραίτητη γνώση για καλύτερο σχεδιασμό και μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Διακεκριμένοι συνάδελφοι από την χώρα μας αλλά και το εξωτερικό με απομακρυσμένη συμμετοχή, θα μας εφοδιάσουν με τα νεότερα δεδομένα και την εμπειρία τους σε θέματα της Εντατικής που διαρκώς μας απασχολούν, όπως τις ιδανικές συνθήκες μηχανικού αερισμού, την βέλτιστη αιμοδυναμική παρακολούθηση, την αντιμετώπιση της σηπτικής καταπληξίας, το τραύμα ως νόσο της σύγχρονης κοινωνίας, τις μεταμοσχεύσεις, και τον περιορισμό των λοιμώξεων».

Φέτος, υποστήριξε στον χαιρετισμό της, το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας θα αποτελέσει το συνέδριο όλων των Ελλήνων που έδωσαν την μάχη της πρόσφατης Πανδημίας, μέσα και γύρω από τον χώρο των Μονάδων Εντατικής.

Το συνέδριο στο οποίο μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου, μεταξύ άλλων, μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ενώ μαγνητοσκοπημένο μήνυμα απέστειλε και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από