Η Nissan ενισχύει τη γκάμα των επαγγελματικών της με το νέο Townstar. Το νέο μοντέλο θα κάνει αίσθηση μιας και θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή  (εκτός από την βενζινοκίνητη έκδοση). Επίσης, όπως αναφέρει η ιαπωνική φίρμα, το νέο βαν έρχεται με μια ///σουίτα 20+ τεχνολογιών. Εκτός από το ηλεκτρικό Townstar που προσφέρει μια αποτελεσματική, βιώσιμη λύση κινητικότητας, θα υπάρχει και έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων , που τηρεί  τους τελευταίους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro 6d-Full και αποδίδει 130 ίππους και 240 Nm ροπής. Όσον αφορά το ηλεκτρικό θα εξοπλίζεται με μια μπαταρία 44kWh , το οποίο θα ξεπεράσει τις δυνατότητες εμβέλειας του άλλου ηλεκτρικού μοντέλου, του e-NV200 και θα προσφέρει 245 Nm ροπής και αυτονομία 285 χιλιόμετρων.

Στο νέο μοντέλο θα ξεχωρίζει η πληθώρα συστημάτων ασφαλείας, , όπως το Side Wind Assist και το Trailer Sway Assist, το Έξυπνο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης με Ανίχνευση και Υποβοήθηση Πεζών και Ποδηλατών, καθώς και η Hands-Free Στάθμευση και το Έξυπνο Cruise Control. Επίσης, θα υποστηρίζεται και από το καινοτόμο προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT. Όλες οι  συνδεδεμένες υπηρεσίες θα απεικονίζονται μέσω μιας οθόνης αφής 8 ιντσών, η οποία συνδέεται με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών μπροστά από τον οδηγό.

Στα επαγγελματικά του καθήκοντα, θα διαθέτει χώρο φόρτωσης έως 3,9 κυβικά μέτρα,  με περιστρεφόμενο διάφραγμα, ικανό να μεταφέρει δύο Ευρωπαλέτες και έως 800 κιλά φορτίου με ευκολία, με ικανότητα ρυμούλκησης 1.500 κιλών. Και αυτό το μοντέλο θα προσφέρεται με πανευρωπαϊκή 5ετή εγγύηση ή 160.000 χιλιομέτρων, εκτός από την οκταετή εγγύηση ή  160.000 χλμ για την μπαταρία.