Τα αυτοκίνητα των διάσημων πάντα κέντριζαν το ενδιαφέρον. Πάθος με τα αυτοκίνητα και ιδίως με τα πολυτελή μοντέλα είχε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οποίος για τις επίσημες κυρίως μετακινήσεις του αλλά και για τις επιχειρηματικές καθημερινές διαδρομές του προτιμούσε μια μπλε Mercedes-Benz 250/8, που λανσαρίστηκε την δεκαετία του 70. 

Μάλιστα, κίνητρο για να την αποκτήσει ήταν, το τροχαίο ατύχημα που είχε ο γιος του Αλέξανδρος, κάτι που ανησύχησε τον Έλληνα κροίσο. Το νέο μοντέλο το αγόρασε τον Απρίλιο του 1972. Διέθετε πολύ προηγμένο εξοπλισμό: Ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, αυτόματο κιβώτιο ,δερμάτινες επενδύσεις κ.α.

Το νέο μοντέλο είχε βρεθεί στο πρώην Ανατολικό αεροδρόμιο, και μάλιστα, είχε υποστεί πολλές φθορές από τον χρόνο και την εγκατάλειψη. Ένας συλλέκτης που το αγόρασε, το ανακατασκεύασε, με τα γνήσια ανταλλακτικά που προβλέπεται ώστε να συνεχίσει να είναι ένα αυθεντικό κλασικό μοντέλο και πλέον, το θρυλικό γερμανικό αστέρι είναι έτοιμο να …σουλατσάρει και πάλι στους ελληνικούς δρόμους.