Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της China Evergrande Group στο Χονγκ Κονγκ μαζί με αυτές της μονάδας διαχείρισης ακινήτων του ομίλου, μεσούσης της βαθύτερης ταμειακής κρίσης που αντιμετωπίζει ο κινεζικός κολοσσός ακινήτων.

Η κίνηση αυτή, η οποία δεν αιτιολογήθηκε, ενισχύει τη φημολογία για πιθανή εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της.

Παράλληλα ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών και της Hopson Development Holdings, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg σχεδιάζει να αποκτήσει το 51% της Evergrande Property Services Group Ltd. για περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια HK (5,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η Hopson δήλωσε ότι αναστέλλει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της της εν αναμονή μιας «μεγάλης συναλλαγής» βάσει της οποίας συμφώνησε να αποκτήσει μετοχές μιας άλλης εταιρείας.

Με περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποχρεώσεις, η Evergrande προσπαθεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει μετρητά. H υπόθεση αυτή κλυδωνίζει τις χρηματοπιστωτικές αγορές τις τελευταίες εβδομάδες με την ανησυχία ότι μπορεί να εξαπλωθεί και να βλάψει την οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα εν γένει.

Η αναστολή διαπραγμάτευσης μπορεί να σχετίζεται με διάθεση περιουσιακών στοιχείων ή αναδιάρθρωση κεφαλαίου, δήλωσε ο Πάτρικ Γουόνγκ, αναλυτής της Bloomberg Intelligence. Οι αδύναμες πωλήσεις ακινήτων «μπορεί να επιταχύνουν τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων», είπε.