Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, το νέο PEUGEOT 308 ξεκίνησε την παραγωγή του στο εργοστάσιο της PEUGEOT στην Mulhouse, ακριβώς 211 χρόνια μετά την ίδρυση της γαλλικής μάρκας. Η γαλλική φίρμα είναι από τις ιστορικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, με την ιστορία της να ξεκινάει στις  26 Σεπτεμβρίου 1810. 

Επίσης, στα τέλη  του καλοκαιριού του 1891, δηλαδή μόλις πριν από 130 χρόνια, το πρώτο αυτοκίνητο που παραδόθηκε σε ιδιώτη στη Γαλλία ήταν ένα PEUGEOT. Συγκεκριμένα έχουν περάσει 130 χρόνια από τότε που η PEUGEOT παρέδωσε το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο σε ιδιώτη στις 2 Οκτωβρίου του 1891: Ο κύριος Poupardin, κάτοικος του Dornach, παρήγγειλε το αυτοκίνητό του στις 27 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς.

Ήταν ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο με κινητήρα 2 ίππων! Από εκείνη την ημέρα του 1891, περίπου 75 εκατομμύρια οχήματα έχουν παραδοθεί σε 160 χώρες όπου η μάρκα έχει παρουσία.

Σήμερα, η γαλλική φίρμα έχει διανύσει δύο αιώνες στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου το όνομα και τα προϊόντα της PEUGEOT έχουν μπει σε εκατομμύρια σπίτια, με ποδήλατα, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, αλλά και με εργαλεία, ραδιόφωνα, ραπτομηχανές, μύλους πιπεριού και καφέ κ.λπ., κάποια από τα οποία έχουν γίνει εμβληματικά.

Σήμερα η μάρκα βρίσκεται σε περισσότερες από 160 χώρες. Σήμερα, η φίρμα ακολουθεί πιστά τις επιταγές της σύγχρονης επιταγής. Με προιόντα που εξηλεκτρίζονται, την συνδεσιμότητα να είναι πρωταγωνιστής και τις τεχνολογίες να ακολουθούν το προσκήνιο των αλλαγών στην αυτοκίνηση.