Η Nissan παρουσιάζει ένα ελκυστικό σε σχεδίαση επαγγελματικό όχημα (LCV). Είναι το ολοκαίνουργιο Townstar. Διαθέσιμο ως αμιγώς ηλεκτρικό (εκτός από την βενζινοκίνητη έκδοση), το νέο βαν απευθύνεται σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ατενίζουν το μέλλον, επιταχύνοντας την μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση.

Το ολοκαίνουργιο Townstar έρχεται με μια παλέτα 20+ τεχνολογιών. Συγκεκριμένα, η ηλεκτρική έκδοση του ολοκαίνουργιου Townstar είναι μηδενικών ρύπων, με ενισχυμένη μπαταρία 44kWh, προηγμένη τεχνολογία και χαμηλό λειτουργικό κόστος . Το νέο βαν έρχεται για να ξεπεράσει τις δυνατότητες εμβέλειας του e-NV200 και θα προσφέρει 245 Nm ροπής και εμβέλεια 285 χιλιόμετρων.

Διαθέτει δύο κινητήριες εκδόσεις σε διαμόρφωση van και combi (επιβατικό) για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Η έκδοση με τον 1,3 λίτρων κινητήρα βενζίνης, είναι πλήρως συμβατή με τους τελευταίους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro 6d-Full και αποδίδει 130 ίππους και 240 Nm ροπής, προσφέροντας ταυτόχρονα ισχύ και απόδοση.

Στις νέες τεχνολογίες, ξεχωρίζει το Side Wind Assist και το Trailer Sway Assist, το Έξυπνο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης με Ανίχνευση και Υποβοήθηση Πεζών και Ποδηλατών, καθώς και η Hands-Free Στάθμευση και το Έξυπνο Cruise Control, θέτουν το Townstar στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας.

Επίσης, φέρει το Around View Monitor (AVM) για πρώτη φορά στην κατηγορία των μικρών φορτηγών, προσφέροντας αυτήν την τεχνολογία αιχμής. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό καμερών, το σύστημα εμφανίζει μια επισκόπηση 360 μοιρών της περιοχής γύρω από το όχημα, παρέχοντας στους οδηγούς απόλυτη ηρεμία κατά την στάθμευση στα δύσκολα σημεία της πόλης.

Στον τομέα της συνδεσιμότητα, φέρει E-Call, τα Apple CarPlay/Android Auto και  ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου που θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις εξοπλιστικές εκδόσεις από το λανσάρισμα.

Θα προσφέρει πανευρωπαϊκή 5ετή εγγύηση ή 160.000 χιλιομέτρων, εκτός από την οκταετή εγγύηση ή  160.000 χλμ για την μπαταρία.