Έχετε σκεφθεί, ότι, η μυρωδιά του αυτοκινήτου μπορεί να φέρει αρνητικές εντυπώσεις στον ιδιοκτήτη ενός νέου μοντέλου; H Νissan δείχνει να δίνει ιδιαίτερη βάση σε αυτό και μάλιστα, όπως στο νέο Qashqai που τίποτα δεν ξεφεύγει, αν δεν δουν ότι, ακόμη και η μυρωδιά του αυτοκινήτου είναι αποδεκτή και δεν θα επιφέρει δυσάρεστες οσμές, που ίσως προκαλέσουν αρνητικά σχόλια στον τελικό καταναλωτή.

Για αυτό το λόγο και ο Πέτερ Καρλ Αϊσλαντ , που είναι επικεφαλής μηχανικός που αξιολογεί την οσμή του εσωτερικού των οχημάτων, με έδρα στο Τεχνικό Κέντρο της Nissan Europe, το τελευταίο διάστημα ασχολείται με το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai. Η δουλειά του είναι να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ανάδειξη της ολοκαίνουργιας ατμόσφαιρας του Qashqai, από την εφαρμογή και το φινίρισμα στα υλικά, που περιλαμβάνουν καινούργιο premium δέρμα, μέχρι την φιλική προς τον χρήστη τεχνολογία.

Το μεγάλο του …άγχος η διαβίωσης εντός της καμπίνας, να μην υπονομευτεί από οποιεσδήποτε μη ελκυστικές οσμές. Για αυτό το λόγο και στο πλαίσιο της αυστηρής διαδικασίας σχεδιασμού, ανάπτυξης και δοκιμών του ολοκαίνουργιου Nissan Qashqai, ένα από τα κριτήρια που πρέπει να ικανοποιηθούν είναι και αυτό του “αρώματος” στο εσωτερικό του.

Ποιο είναι το προνόμιο του Πέτερ; Ότι,  διαθέτει μια εξαιρετικά οξεία αίσθηση της όσφρησης, ένα “προνόμιο” που συνειδητοποίησε ότι είχε από μικρή ηλικία.

Μαζί με μια ομάδα άλλων μηχανικών και τεχνικών, ο Πέτερ, που υπεύθυνος για τη διασφάλιση της θετικής ανταπόκρισης της μυρωδιάς των νέων αυτοκινήτων της Nissan αναφέρει, ότι:

«Στόχος μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία αισθήσεων στον πελάτη. Ενώ τα γούστα και οι προτιμήσεις εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, η μυρωδιά παραμένει σταθερή. Επομένως, είναι μέρος της δουλειάς μας να διασφαλίσουμε ότι κάθε υλικό που χρησιμοποιούμε θα είναι πάντα τέλειο ως προς την οσμή του και  ότι όλες οι αισθήσεις είναι εναρμονισμένες”.