Σε δίκη οδηγείται η υπόθεση της απαγωγής 11χρονης σήμερα μαθήτριας τον Ιούνιο του 2020, έξω από το σχολείο της, στη Θεσσαλονίκη.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παραπέμπονται να δικαστούν για βαριά αδικήματα η 34χρονη που συνελήφθη για την απαγωγή και την κακοποίηση του παιδιού καθώς και ο 41χρονος φίλος της, η εμπλοκή του οποίου αποκαλύφτηκε στο τελευταίο στάδιο της έρευνας.

Με το βούλευμα, η 34χρονη παραπέμπεται να δικαστεί για: αρπαγή ανηλίκου, με σκοπό να το μεταχειριστεί σε ανήθικες ασχολίες, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, βιασμό ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε ανήλικο και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικο.

Οι κατηγορίες

Ο 41χρονος φίλος της παραπέμπεται να δικαστεί για: συνέργεια σε αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να το μεταχειριστεί σε ανήθικες ασχολίες και συνέργεια σε έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το βούλευμα υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση για όσα έγιναν με την σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού από την 34χρονη αλλά και τη χορήγηση ναρκωτικών στην ανήλικη.

Εκτενής αναφορά γίνεται στη φερόμενη συμμετοχή του 41χρονου επιχειρηματία φίλου της, η εμπλοκή του οποίου αποκαλύφτηκε με δεύτερη ανακριτική έρευνα.

Το δικαστικό συμβούλιο στην απόφασή του κατέληξε ότι ο φίλος της 34χρονης ήταν στο διαμέρισμα, όπου κρατήθηκε το παιδί, όπως φάνηκε από δείγμα γενετικού υλικού του που βρέθηκε σε πόμολο μπαλκονόπορτας.

Ο 41χρονος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την απαγωγή του παιδιού, αποδεχόμενος, πάντως, ότι την πληροφορήθηκε, ενώ η 34χρονη ισχυρίζεται ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στην 11χρονη, ούτε την κακοποίησε.