Η Volkswagen φανέρωσε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ 2021) το ID. LIFE, ένα concept car για το ηλεκτρικό compact crossover του όχι τόσο μακρινού μέλλοντος. Το νέο μοντέλο θα παραμείνει ως κόνσεπτ για λίγα χρόνια, μιας και αναμένεται να βγει στην παραγωγή, το 2025, με τιμή από 20.000 ευρώ και πάνω.

Το concept ID. LIFE ενσωματώνει αειφορία, ψηφιακή τεχνολογία, μοντέρνο και διαχρονικό design και καινοτόμο εσωτερικό. Όπως αναφέρει το νέο μοντέλο απευθύνεται σε νεανικό κοινό. Είναι εξαιρετικά προηγμένο τεχνολογικά και αυτό αποτυπώνεται από την πρώτη στιγμή που κάποιος θέλει να εισέλθει στο εσωτερικό του. Έτσι, η πρόσβαση στο όχημα παρέχεται μέσω κάμερας σε συνδυασμό με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου.

Επίσης, το ΙD. LIFE είναι το ιδανικό όχημα για την αστική κινητικότητα του μέλλοντος. Ως crossover η απόσταση από το έδαφος είναι 190 χιλιοστών με γωνίες προσέγγισης – αναχώρησης 26° και 37° αντίστοιχα.

Το εσωτερικό συνδυάζει πιστοποιημένο οικολογικό ξύλο για το ταμπλό και τα πίσω καθίσματα περιβάλλει φιλικό στο περιβάλλον υλικό ArtVelours Eco. Ανακυκλωμένα ροκανίδια ξύλου με ένα σκληρυντικό με βιολογική βάση χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό φινίρισμα, προσθέτοντας ευχάριστη αφή και χρώμα.

Επίσης, οι κάμερες και οι οθόνες αντικαθιστούν τόσο τους εξωτερικούς όσο και τον εσωτερικό καθρέφτη. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω επιφάνειας αφής στο εξαγωνικό τιμόνι με ανοιχτό το πάνω τμήμα.

Το ID. LIFE βασίζεται σε μια παραλλαγή της αρθρωτής πλατφόρμας για την ηλεκτροκίνηση (MEB) της Volkswagen, που έχει αναπτυχθεί ειδικά για την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.  Για πρώτη φορά ένα όχημα με βάση την MEB έχει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 234 ίππους. Το ID. LIFE επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα.

Η μπαταρία υψηλής τάσης με ενεργειακό περιεχόμενο 57 kWh επιτρέπει αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων (κατά WLTP).