Το τελευταίο διάστημα ο Ράσελ έδειχνει σταθερά ανοδική πορεία. Και όπως ήταν φυσικό, αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο, ώστε ο 23χρονος πιλότος της Williams, να βρεθεί στο …στόχαστρο της Mercedes. Και του χρόνου να πάει στην γερμανική ομάδα. Οπότε, δύο Βρετανοί στην ίδια ομάδα. Χάμιλτον και Ράσελ αποτελούν το νέο δίδυμο για το 2022 και οι προετοιμασίες θα ξεκινήσουν από τα τέλη Δεκέμβρη με τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος.

Αυτή η μετακίνηση είχε ως αποτέλεσμα ο Βάλτερι Μπότας να έχει μοναδική του υποχρέωση να κλείσει την φετινή χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, και από του χρόνου, μετακομίζει – όπως φημολογείται  – στην Alfa Romeo, για να αντικαταστήσει τον Κιμι Ραϊκόνεν, που βγαίνει στη σύνταξη , στα 42!

Η γερμανική ομάδα δεν ανέφερε πόσα χρόνια θα τρέχει ο Ράσελ, πάντως, δείχνει να είναι έτοιμη να υποστηρίξει τον πιλότο για πολλά χρόνια.

Ο Ράσελ ξεκίνησε από τα καρτ, το 2018,  ήταν ο νικητής της Formula 2 και το 2017 στο GP3. Με αυτές τις επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο νεαρός βρετανός πέρασε στην Williams και από του χρόνου θα τρέξει με τη Mercedes.