Η Mercedes, με στόχο τον εμπλουτισμό της γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της, παρουσιάζει το νέο Citan, που προσφέρεται τόσο σε επαγγελματική όσο και σε επιβατική εκδοχή.

Το νέο Citan ξεχωρίζει από την πρακτικότητα του, ενισχύεται στον τομέα της συνδεσιμότητας και των συστημάτων ασφαλείας, ενώ, η επαγγελματική εκδοχή προσφέρται με συρόμενες πόρτες μεγάλου ανοίγματος στην αριστερή και δεξιά πλευρά του οχήματος. Ουσιαστικά, μαζί με τα Sprinter και Vito, το νέο Citan , που ανήκει στη κατηγορία των μικρών Van ολοκληρώνει το χαρτοφυλάκιό της φίρμας. Σε διαστάσεις, το Citan αγγίζει σε μήκος τα 4,4 μέτρα, προσφέρεται σε πολλαπλές εκδόσεις ενώ, στην έκδοση με κοντό μεταξόνιο (27, 1 μέτρα), το Citan προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Όσον αφορά την  επιβατική έκδοση Tourer, αυτή, διατίθεται με δύο ανοιγόμενες πίσω πόρτες, ενώ διαθέτει πολυάριθμες αποθηκευτικές θήκες που διευκολύνουν την καθημερινότητα.

Στα νέα ηλεκτρονικά του στοιχεία το ενδιαφέρον κεντρίζει το THERMOTRONIC, η λειτουργία εκκίνησης και το KEYLESS-GO κηλεκτρικό φρένο στάθμευσης. Η γκάμα κινητήρων του νέου Citan θα αποτελείται από τρεις πετρελαιοκινητήρες και δύο βενζινοκινητήρες. Τα μηχανικά σύνολα πληρούν τα πρότυπα εκπομπών Euro 6d και Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με τη λειτουργία ECO start/stop. Εκτός από το μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, τα ισχυρότερα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα μοντέλα διατίθενται επίσης με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη (DCT).

Και ηλεκτρικό

Το ηλεκτρικό  eCitan αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, ενώ, η αυτονομία του προβλέπεται να κυμαίνεται στα 285 χιλιόμετρα , τιμή που έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επαγγελματιών που χρησιμοποιούν συχνά το όχημα για ταχυμεταφορές και παραδόσεις εντός πόλης. Η μπαταρία αναμένεται ότι θα φορτίζεται από 10 στο 80 τοις εκατό σε μόλις 40 λεπτά. Το νέο Citan υποστηρίζεται από πληθώρα συστημάτων ασφάλειας, από αισθητήρες ραντάρ και κάμερες, τσυστήματα υποβοήθησης οδήγησης και  συστήματα στάθμευσης που επιτηρούν την κυκλοφορία και τον περιβάλλοντα χώρο, που εκπέμπουν προειδοποιήσεις ή βοηθούν τον οδηγό παρεμβαίνοντας. Όπως το σύστημα εφίστασης προσοχής ATTENTION ASSIST και το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης Mercedes Benz. Εξοπλίζεται με το  σύστημα infotainment MBUX (Mercedes Benz User Experience) που προσφέρει διαισθητικό χειρισμό ενώ, στα άλλα πλεονεκτήματα είναι η ενσωμάτωση smartphone με το Apple Car Play και το Android Auto, το σύστημα ανοικτής ακρόασης Bluetooth κ.α.