Το μιούζικαλ με τραγούδια του Μπομπ Ντίλαν (Bob Dylan) «Girl From The North Country» είχε την ατυχία να κάνει πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ λίγες μέρες πριν η πανδημία υποχρεώσει σε αναστολή, τον Μάρτιο του 2020, όλων των δημόσιων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Τώρα, στις 13 Οκτωβρίου επιστρέφει στο Belasco Theater της Νέας Υόρκης.

Το άλμπουμ με τα τραγούδια κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και δόθηκε στη δημοσιότητα το τραγούδι «Like a Rolling Stone», με τη Mare Winningham πρώτη φωνή, και το οποίο κλείνει με ένα απόσπασμα από το τραγούδι του 1997 του Dylan «To Make You Feel My Love».

Το «Girl From The North Country» έγραψε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Ιρλανδός Conor McPherson και εν πολλοίς κάνει χρήση όχι τόσο γνωστών τραγουδιών του Μπομπ Ντίλαν,  όπως τα «Sign on the Window», «Sweetheart Like You» και «Went to See the Gypsy» για να αφηγηθεί την ιστορία ανθρώπων απελπισμένων που μαζεύονται σε ένα οικοτροφείο στην Duluth της Πολιτείας της Μινεσότα το 1934 στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.

Πρεμιέρα έκανε το μιούζικαλ στο Old Vic Theater του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2017 και τον Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς μετακόμισε στο off-broadway θέατρο Public Theater.

Κάποια στιγμή το είδε και ο ίδιος ο Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος εξομολογήθηκε, μιλώντας στους Τάιμς της Νέας Υόρκης:

«Το είδα ως ανώνυμος θεατής, όχι ως κάποιος που είχε κάποια σχέση με το έργο. Απλά, άφησα να γίνει έτσι.

Το έργο με έκανε να κλαίω στο τέλος. Όταν έπεσε η αυλαία, είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα. Πραγματικά. Πολύ κρίμα που το Μπρόντγουεϊ κατέβασε ρολά, γιατί ήθελα να το ξαναδώ».