Η Opel παρουσιάζει το νέο Opel Rocks-e , ένα μοντέλο που μπορούν να το οδηγούν 15χρονοι, και είναι ηλεκτρικό. Σύμφωνα με την Οpel το νέο μοντέλο της συμβολίζει τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα .

Συγκεκριμένα, το λιλιπούτειο όχημα με μήκος 2,4 μέτρα, μπορεί να κυκλοφορεί στην Γερμανία, και να το χαίρονται νεαρά άτομα ηλικίας από 15 ετών με δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας AM ( δίπλωμα  για ελαφριά τετράτροχα οχήματα με ονομαστική  ισχύ έως 6 kW, με έως και δύο καθίσματα και τελική ταχύτητα που δεν υπερβαίνει τα 45 χλμ/ώρα).

Είναι διθέσιο, , τοποθετείται κάτω από το Corsa-e και είναι προσιτό σε όλους σχεδόν τους οδηγούς, από νεαρούς αρχάριους μέχρι εργαζόμενους που χρειάζονται ένα καθημερινό μέσο μετακίνησης. Μάλιστα, η Opel αναφέρει, ότι η τιμή εκκίνησης για το νέο Opel Rocks-e στη Γερμανία θα είναι σαφώς μικρότερη από την αντίστοιχη ενός μικρού αυτοκινήτου, ενώ το μηνιαίο κόστος μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing)  θα είναι παρόμοιο με αυτό του εισιτηρίου σε δημόσιο μέσο μεταφοράς. Το Rocks-e θα διατίθεται για παραγγελία online ή απευθείας σε επιλεγμένους διανομείς Opel από το φθινόπωρο στη Γερμανία ενώ αργότερα – στα μέσα του 2022 –  θα κυκλοφορήσει και σε περισσότερες αγορές.

Για την αποθήκευση της ενέργειας διαθέτει μπαταρία 5.5 kWh , που μπορεί να φορτίζεται πλήρως σε 3,5 ώρες περίπου μέσω μιας στάνταρ οικιακής πρίζας.  Τα δύο καθίσματα είναι έκκεντρα τοποθετημένα, ώστε ο συνοδηγός να έχει αρκετό χώρο στην περιοχή των ποδιών και ο οδηγός να μπορεί να μετακινεί το κάθισμά του εμπρός – πίσω. Επίσης, προσφέρει χώρο αποσκευών 63 λίτρων στην περιοχή των ποδιών του συνοδηγού, ενώ υπάρχει και ένα έξυπνο άγκιστρο για μία τσάντα μεγέθους XXL.