Το Peugeot 2008 είναι το μοντέλο που μαζί με το 3008 έχουν διακριθεί στην κατηγορία των SUV, με ατού την ακαταμάχητη σχεδίαση τους, τα πλήρως αναβαθμισμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά τους και τις άνετες καμπίνες, με το πλέον βραβευμένο κόκπιτ, που συμπληρώνει την υπόσταση τους.

Σε αυτό το μήκος κινείται και το νέο 2008, με την ντίζελ έκδοση να κερδίζει πόντους για όσους επιθυμούν να έχουν ένα μοντέλο, που μπορεί να καλύψει με ολιστικό τρόπο κάθε οικογενειάρχη. Με το μήκος του να ορίζεται στα 4,3 μέτρα, το Peugeot 2008 1.5 HDi 130 κερδίζει πόντους και στον τομέα της ευρυχωρίας, με μια καλαίσθητη – μοντέρνα καμπίνα, όπου μπορούν να βολευτούν τέσσερις έως πέντε επιβάτες, χωρίς παραχωρήσεις. Σημαντικά μεγάλος είναι και ο χώρος των αποσκευών, που μεταφράζεται σε 434 λίτρα, αν συνυπολογίσεις και το κρυφό πάτωµα που παρεµβάλλεται µεταξύ του κανονικού χώρου και της ρεζέρβας ανάγκης.

Οικονομία και επιδόσεις

Και στο εσωτερικό του, το νέο 2008 ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία των σύγχρονων Peugeot. Διαφαίνεται η έμφαση στη λεπτομέρεια, ενώ, βασικός πρωταγωνιστής είναι το i-cockpit εμπρός από τον οδηγό. Ξεχωρίζει το μικρό σε διάμετρο τιμόνι, που εξασφαλίζει εξαιρετική ορατότητα προς την οθόνη αφής, και ο πολυλειτουργικός ψηφιακός πίνακας οργάνων, με απεικόνιση 3D, προβάλλοντας όλες τις χρήσιμες πληροφορίες.

Η πρακτικότητα συμπληρώνεται από τους διάσπαρτους αποθηκευτικούς χώρους,  ενώ, το infotainment είναι συµβατό µε Android Auto και Apple CarPlay. Το αυτοκίνητο της δοκιµής μας διέθετε τον γνώριμο,  για τις επιδόσεις και την οικονομία του,  ντίζελ κινητήρα 1,5 λίτρων, BlueHDi που αποδίδει 130 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. µε 300 Nm ροπής.  Το πετρελαιοκίνητο μοτέρ συνδυάζεται με αυτόµατο κιβώτιο οκτώ σχέσεων , με πεντάλ χειρισμού πίσω από το τιµόνι.

Στο δρόμο και ιδίως στο ταξίδι καταφέρνει να «καταπίνει’ με άνεση τα πολλά χιλιόμετρα, ενώ, η απόκριση στο γκάζι γίνεται ακόµα καλύτερη εάν επιλέξεις το πρόγραµµα Sport. Σημειώστε και την προθυμία της ανάρτησης να απορροφάει τις ανωμαλίες, για να κρατάει …ατσαλάκωτους τους επιβάτες.

Το εργοστάσιο δίνει κατανάλωση καυσίμου κάτω από τα 4 λίτρα ( για την ακρίβεια 3,8 λίτρα/100χλμ), όμως, σε μικτές διαδρομές καταφέραμε, χωρίς ιδιαίτερες θυσίες,  να κρατηθούμε στα 5 – 5,5 λίτρα/100χλμ. Συνολικά, το νέο Peugeot 2008 1.5  BlueHDi 130 S&S είναι ένα ισχυρό χαρτί των Γάλλων στα SUV, με πολλά και ασύγκριτα πλεονεκτήματα και τιμή στα 31.900 ευρώ.