Η Suzuki ενισχύει την γκάμα των SUV μοντέλων της, και εκμεταλλευόμενη τη συνεργασία της με την Toyota, προσφέρει το νέο Across, που ουσιαστικά είναι ένα RAV4 με plug-in τεχνολογία. Το νέο μοντέλο βρίσκεται ήδη στην ελληνική αγορά και σημείο αιχμής είναι η υβριδική μονάδα του που προέρχεται από τό Toyota RAV4. Αποτελείται από έναν 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 2,5 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας εμπρός και ένας πίσω) και μια μπαταρία των 18,1 kWh. Ο κινητήρας βενζίνης αποδίδει 185 ίππους και 227 Nm, ο εμπρόσθιος ηλεκτροκινητήρας 182 ίππους και 270 Nm και ο οπίσθιος 54 ίππους και 121 Nm.

Η μέγιστη συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 306 ίππους, και σύμφωνα με τον κατασκευαστή για να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ/ώρα απαιτούνται 6”. Το νέο μοντέλο μπορεί να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά για 75 χιλιόμετρα, ενώ, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι στα 22 gr/χλμ.

Μεταξύ των πλούσιων εξοπλιστικών συστημάτων του, υπάρχει και η δυνατότητα ο οδηγός να επιλέξει ανάμεσα από τέσσερα προγράμματα λειτουργίας, τα EV, Auto EV/HV, ΗV και battery charge. Χάρη στην ύπαρξη του ηλεκτροκινητήρα που κινεί τον πίσω άξονα και τον βενζινοκινητήρα που κινεί τον εμπρός το νέο SUV έχει χαρακτηριστικά, ενισχύοντας ακόμη περισσσότερο το εκτός δρόμου οδηγικό του προφίλ. Το νεό Across είναι διαθέσιμο στην χώρα μας με την τιμή του να ορίζεται από την ελληνική αντιπροσωπεία στα 56.000 ευρώ.