Εξιχνιάστηκε η υπόθεση επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Αυγούστου στο Λασίθι Κρήτης.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες εφτά Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Αυγούστου 2021, οι δράστες επιτέθηκαν σε δύο οικίες, όπου διέμεναν συνολικά δεκατρείς αλλοδαποί, στους οποίους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και προξένησαν φθορές σε έπιπλα των οικιών, ενώ αποχωρώντας πυροβόλησαν πέντε φορές στον αέρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Το χρονικό της επίθεσης στο Λασίθι

Η τοπική κοινωνία του Οροπεδίου Λασιθίου και του χωριού Αγίου Γεωργίου είναι σοκαρισμένη από το πρωτοφανές περιστατικό βίας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών με τους δύο να παραμένουν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ert.gr, όλα έγιναν αργά το βράδυ της Τετάρτης όταν μια παρέα περίπου 6-9 ατόμων τα έπιναν στον Άγιο Γεώργιο και κάποιοι έριξαν την ιδέα να πάνε να «δείρουν τους Πακιστανούς».

Η επίθεση

Έφτασαν σε δύο σπίτια όπου έμεναν περίπου 15 Πακιστανοί, που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο Οροπέδιο και εργάζονται στη συλλογή πατάτας και κηπευτικών, εισέβαλαν μέσα πυροβολώντας και άρχισαν να τους χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα με ότι έβρισκαν κοντά τους. Μάλιστα λήστεψαν και έναν 17χρονο μετανάστη.

Οι τραμπούκοι δεν σταματούσαν με τίποτα, οι πυροβολισμοί ξεσήκωσαν το χωριό, αλλά κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Κάτοικοι του χωριού που βγήκαν από τα σπίτια τους, άρχισαν να δίνουν τις πρώτες βοήθειες στους άτυχους μετανάστες, ενώ με τα αυτοκίνητά τους άρχισαν να τους μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων.

Δύο χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι, άλλοι διανυκτέρευσαν στο Κέντρο Υγείας και άλλοι γύρισαν τρομοκρατημένοι στα σπίτια τους.

Γνωστοί οι δράστες

Παράλληλα ειδοποιήθηκε η αστυνομία που ξεκίνησε να αναζητά τους δράστες οι οποίοι όμως είχαν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις καταθέσεις αλλά και από βίντεο καμερών ασφαλείας, η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους δράστες, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 30 έτη και οι περισσότεροι ασχολούνται με την κτηνοτροφία.

Μάλιστα ένας εξ αυτών έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, φερόμενος αναμεμειγμένος σε ειδεχθές έγκλημα.

Η δικογραφία είναι έτοιμη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λασιθίου και το Αστυνομικό Τμήμα Οροπεδίου Λασιθίου, θα κατατεθεί στην εισαγγελία Λασιθίου, και επειδή οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Οι κάτοικοι του χωριού στο Λασίθι στάθηκαν στο πλευρό των μεταναστών – θυμάτων της επίθεσης και ζητούν να συλληφθούν οι ντόπιοι δράστες, που σύμφωνα με κατοίκους είναι ανεξέλεγκτοι.