Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί της της κυβέρνησης, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, Επισκόπου Ωρέων, κ. Φιλοθέου.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, αναβαθμίζοντας τους Άκη Σκέρτσο, Χρήστο Τριαντόπουλο και Γιάννη Οικονόμου.

 Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Τριαντόπουλος αναβαθμίζεται σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Στόχος της αναβάθμισης του κυρίου Τριαντόπουλου είναι να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.
 Με αφορμή αυτή την αναβάθμιση ανακοινώθηκε, παράλληλα, ότι:
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
  • Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.