Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο από τη διάσωση των 17 ανθρώπων που βρέθηκαν στη θάλασσα όταν βούλιαξε η θαλαμηγός στην οποία επέβαιναν. Υπενθυμίζεται ότι το ναυάγιο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου, ενώ όπως φαίνεται και στα βίντεο οι άνεμοι που έπνεαν στο σημείο ήταν αρκετά ισχυροί.

H επιχείρηση περισυλλογής των ατόμων που βρέθηκαν στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε από το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο sea jet 2, ένα φορτηγό πλοίο και μία λάντζα, στην οποία επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος. Όλοι είναι σώοι και καλά στην υγεία τους και αναμένεται να οδηγηθούν στο λιμάνι της Μήλου.

Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με πλωτά του ΛΣ, ιδιωτικά σκάφη, παραπλέοντα πλοία και δύο ελικόπτερα.

Μεταξύ Αντίμηλου και Φαλκονέρας

Ο δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικελής, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ, επεσήμανε πως το ναυάγιο σημειώθηκε μεταξύ Αντίμηλου και Φαλκονέρας.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες να πάρουμε ανθρώπους. Υπάρχει και ένα ελικόπτερο κοντά στην περιοχή. Ξέρω πως έχουν φύγει και σκάφη από τη Μήλο, δεν έχουμε εικόνα αν ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί» ανέφερε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ και η επιχείρηση είναι δύσκολη γιατί υπάρχουν αρκετά ρεύματα, ενώ ακόμη ένα ναυάγιο είχε γίνει στο ίδιο σημείο το 1966.