Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών, ενώ τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια.

Μάλιστα, οι δυο τους συζήτησαν το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια από τη Ρωσία στην Ελλάδα, όπως είχε γίνει νωρίτερα και στην επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον Σεργκέι Λαβρόφ. Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση και αναμένεται να ταξιδέψει στη Ρωσία μέχρι το τέλος του 2021.

Η ενημέρωση για την επικοινωνία Μητσοτάκη – Μισούστιν

Αναλυτικά η ενημέρωση για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη διάθεση του Beriev Be-200 το οποίο συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ συζήτησαν το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα.

O Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και επανέλαβε την πρόσκληση να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Ρωσία, την οποία ο Πρωθυπουργός αποδέχτηκε και αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Οι δύο Πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν επίσης στη συνεργασία για την καταπολέμηση του κοροναϊού, στην αύξηση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 5 Μαΐου, καθώς επίσης και στην τόνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που αποφέρει ήδη σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από