Για την συνεχή προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων στα μέτωπα όλης της χώρας μίλησε στο MEGA ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης.

Ο κ. Κολοκούρης αναφέρθηκε αρχικά στο μέτωπο που έπληξε τις περιοχές της Αττικής, σημειώνοντας ότι σήμερα υπήρξε ένα μέτωπο που ανέβαινε επιθετικά στην Πάρνηθα από τους Θρακομακεδόνες και προσπάθησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος.

Αναφορικά με την κατάσταση στη βόρεια Εύβοια, όπως είπε οι πληροφορίες που έχει κάνουν λόγο για ένα μέτωπο που «κινήθηκε απειλητικά προς το Πευκί αλλά κατάφερε να ανακοπεί».

«Το νότιο κομμάτι της πυρκαγιάς έχει αντιμετωπιστεί πλήρως. Μας απασχολεί το βορειοδυτικό κομμάτι της πυρκαγιάς» επεσήμανε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος αναφέρθηκε και στα εναέρια μέσα που επιχείρησαν στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας.

«Σήμερα διατέθηκαν πολλά εναέρια μέσα στην Εύβοια. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε πολλά μέτωπα» συμπλήρωσε.

Για τα παράπονα των πυρόπληκτων κατοίκων, ανέφερε: «Οι πολίτες πάνω σε αυτό που ζουν -με πολύ σεβασμό το λέω- δεν βλέπουν, δεν διακρίνουν… μπορεί να είναι σε άλλο σημείο. Το Πυροσβεστικό Σώμα σε όλες τις πυρκαγιές έστειλε πολλά εναέρια μέσα. Δούλευαν σε rotation, ποτέ δεν έμειναν χωρίς εναέρια μέσα».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους πυροσβέστες που – όπως τόνισε – δουλεύουν μέρα νύχτα με 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ πρόσθεσε πως με τα έως τώρα στοιχεία δεν μπορεί να μιλήσει για εμπρησμούς πριν έχει στα χέρια του στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ωστόσο άφησε σαφείς αιχμές για την περιοχή της Ηλείας.

«Δεν μπορώ να πω ότι πρόκειται για εμπρησμούς, πριν η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής ή κάποιος μηχανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας που δώσει αυτή την εικόνα. Αλλά π.χ. στην Ηλεία δεν γίνεται να είχαμε 7 πυρκαγιές σε 10 λεπτά η καθεμία και σε κοντινές τοποθεσίες» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Κολοκούρης σημείωσε ότι η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας ξέφυγε λόγω της μορφολογίας του εδάφους, της ξηρασίας, των ανέμων και του παρατεταμένου καύσωνα.