Την τιτάνια προσπάθειά τους να σβήσουν τις πυρκαγιές που κατακαίνε ολόκληρη την Ελλάδα για έκτη μέρα συνεχίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας μας, μαζί με τη συνδρομή δυνάμεων από χώρες του εξωτερικού.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις πυρκαγιές της Αττικής, όπου για ακόμα μια μέρα επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν προκειμένου να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο.

Δείτε το βίντεο του in.gr από ανεφοδιασμό ελικοπτέρου στη Λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία:

Η εικόνα στο μέτωπο της Αττικής

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε στη μεσημεριανή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Στην Αττική, η εικόνα είναι βελτιωμένη αλλά συνεχίζει να μας απασχολεί ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων. Για αυτό το λόγο στην περιοχή περιπολούσαν όλο το βράδυ και συνεχίζουν να περιπολούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων, εθελοντές αλλά και δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης» είπε χαρακτηριστικά.

«Ειδικότερα, η κατάσταση στην πυρκαγιά της Πάρνηθας βελτιώνεται διαρκώς. Πλέον αντιμετωπίζουμε μόνο αναζωπυρώσεις και οι περισσότερες από αυτές έχουν εκδηλωθεί στο Φλαμπούρι και στο Κατσιμίδι. Καταβάλλονται επιπρόσθετες προσπάθειες από το Στρατό αλλά και από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας ώστε να στεγανοποιήσουμε την περίμετρο» συμπλήρωσε.