Η FIAT σχεδιάζει να κάνει δυναμικό comeback στην κατηγορία των super mini, εκεί, όπου η ιταλική φίρμα έχει διακριθεί για πολλές δεκαετίες. Μάλιστα, το νέο μοντέλο θα είναι ο αντικαταστάτης του επιτυχημένου εμπορικά Punto, ενός μοντέλου που κατάφερε να επαναφέρει σε τροχιά οικονομκής ανάκαμψης τον ιταλικό όμιλο, όταν στα τέλη της δεκαετίας του 90 είχε περιέλθει σε δυσμενή θέση.

Σήμερα, στην μικρή κατηγορία η ιταλική φίρμα ποντάρει την παρουσία της στο εξίσου επιτυχημένο 500 και στο Panda. Το νέο Punto θα πατάει, χάρη στον μεγάλο όμιλο Stellantis, στο νέο πάτωμα που πατάει το Opel Corsa και Peugeot 208, ενώ, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προσφέρεται σε ήπιες υβριδικές εκδόσεις και αμιγώς ηλεκτρική. Χρονικά, η επαναφορά του νέου μοντέλου της τοποθετείται το 2023.

Η πρώτη γενιά Punto κυκλοφόρησε το 1993, ως ο αντικαταστάτης του Uno. Μάλιστα, το σχέδιο ήταν και ο …κράχτης του μικρού μοντέλου δια χειρός Giorgetto Giugiaro. Η εμπορική του καριέρα σταμάτησε το 2018, με το ιταλικό εργοστάσιο να περηφανεύεται ότι είχε πουλήσει  9 εκ. οχήματα.