Απο τα 300 στα 500 χιλιόμετρα και από τα 700 στα 1.000 χιλιόμετρα. Η ηλεκτροκίνηση επιβεβαιώνει την ταχύτατη εξέλιξη της, τόσο με την πληθώρα επιλογών σε μοντέλα, όσο και με την αυτονομία των μοντέλων της, που πλέον σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Το τελευταίο δείγμα γραφής που δείχνει ότι, τα ηλεκτρικά μοντέλα «απενεχοποιούνται» από το μειονέκτημα της αυτονομίας τους έρχεται από τη Mercedes-Benz, η οποία επιβεβαίωσε ότι το Vision EQXX, που σηματοδοτεί το τεχνολογικό, μελλοντικό της επίτευγμα θα προσφέρει αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων. Αν αυτό επιβεβαιωθεί και στην πράξη, τότε, το συγκεκριμένο μοντέλο θα ειναι το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη αυτονομία που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Προς το παρόν η Mercedes-Benz κρατάει κλειστά τα χαρτιά της, ενώ, παραμένει φειδωλή και ως προς την δημοσίευση άλλων στοιχείων, ενώ, σε οπτικό υλικό έδωσε μόνο την φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

Πρόκειται πάντως, για ένα μοντέλο που προάγει την αεροδυναμική, ενώ, όπως αναφέρει, το φιλόδοξο εγχείρημα της θα γίνει σε συνεργασία και με τεχνικούς που προέρχονται από την ομάδα της Formula1. Στην φιλόδοξη αυτονομία του μοντέλου  αναμένεται να ανασυμβάλλει και η αύξηση κατά 20 τοις εκατό (σε σχέση με την EQS) της ενεργειακής πυκνότητας της μπαταρίας. Άλλος ένας φιλόδοξος στόχος της φίρμας είναι η επίτευξη μονοψήφιας κατανάλωσης kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

Επίσης, η επίτευξη της μεγάλης αυτονομίας προέρχεται και από έμμεσες τεχνολογικές παρεμβάσεις, όπως το ελαφρύτερο αμάξωμα αλλά και τον συγκλονιστικό χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή αντίστασης , που πιθανόν να είναι ακόμη πιο χαμηλός απο αυτόν της EQS, που σήμερα είναι στο Cd 0,20 . Στην εξωτερική του εμφάνιση το νέο μοντέλο δείχνει την σπορ σιλουέτα του, με τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα που συνδέονται με μια φωτεινή γραμμή από το ένα άκρο στο άλλο.

Σαφώς, η αυτονομία του EQXX που ξεπερνάει τα 1.000 χιλιόμετρα δεν θα είναι η μοναδική τεχνολογική καινοτομία του μοντέλου, αφού θα συνοδεύεται από πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων, με την αυτόνομη οδήγηση να βρίσκεται στο πιο εξελιγμένο στάδιο της, ενώ, το ψηφιοποιημένο περιβάλλον της θα εντυπωσιάσει στο πρώτο μεγάλο ντεμπούτο του μοντέλου. Η παγκόσμια πρεμιέρα του EQXX αναμένεται να συμβεί το 2022.