Η Xiaomi είχε ανακοινώσει πριν από λίγους μήνες ότι, θα επενδύσει στην αυτοκινητοβιομηχανία περισσότερα από 10 δισ. δολλάρια, ενώ, στόχος της είναι να εμπλακεί στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο άμεσο μέλλον. Αυτό είχε δημιουργήσει …τσουνάμι αντιδράσεων, κυρίως από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που είχαν δει αρνητικά τα μελλοντικά σχέδια της Xiaomi, αναφέροντας, ότι δεν φθάνει μόνο η παραγωγή ενός αυτοκινήτου αλλά θα πρέπει και να το υποστηρίζουν μετά την πώληση, στον τομέα της επισκευής, ανταλλακτικών κ.α.

Σήμερα, η Xiaomi προχωράει ακάθεκτη ένα βήμα παρακάτω και ετοιμάζει το δικό της τμήμα στο οποίο θα αναπτύσσονται τεχνολογίες που θα αφορούν την αυτόνομη οδήγηση. Για αυτό το λόγο και προχωράει σε  προσλήψεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, που θα αφορούν τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης . Ειδικότερα, η κινέζικη εταιρία επιδιώκει να αναπτύξει ένα αυτόνομο σύστημα επιπέδου 4, και για να το πραγματοποιήσει θα προσλάβει 500 νέα άτομα.

Τι προσφέρει το επίπεδο 4

Από τεχνολογικής πλευράς, το επίπεδο 4 στην αυτόνομη οδήγηση δίνει τον οδηγό τη δυνατότητα να αναλαμβάνει τον έλεγχο μόνο σε εξαιρετικά περίπλοκες καταστάσεις ή όταν επίκεινται ακραίες καιρικές συνθήκες. Μεταξύ άλλων θα προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να κοιμάται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού!

Οι κύριες διαφορές μεταξύ επιπέδου 3 και επιπέδου 4 είναι το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ο οδηγός πρέπει να αναλαμβάνει τον έλεγχο του οχήματος και η ικανότητα διαχείρισης της αστικής κυκλοφορίας στο πλήρως αυτοματοποιημένο πρόγραμμα του επιπέδου 4.  Στο επίπεδο 4, θα υπάρχει πολύ περισσότερος χρόνος για να αναλάβει ο οδηγός τον έλεγχο στην αυτοματοποιημένη οδήγηση του επιπέδου 4.