Τα κρούσματα αυξάνονται, η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» την χώρα και η Αττική «πνίγεται» από νέες μολύνσεις.

Ωστόσο αυτά δεν φαίνονται να είναι αρκετά για τους διοργανωτές των κορονοπάρτι, οι οποίοι απτόητοι συνεχίζουν να διοργανώνουν μεγάλα εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, παρά τις συστάσεις των ειδικών.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει «φρένο» στην αύξηση των κρουσμάτων, δίνοντας προνόμια στους εμβολιασμένους, αποκλείοντας από τους κλειστούς χώρους διασκέδασης και εστίαση όσους δεν έχουν ακόμα κάνει το εμβόλιο.

Παρ’ όλα αυτά, πολλοί αναζήτησαν εναλλακτική κάνοντας πάρτι σε βίλες, πάρκα και δρόμους.

Τέτοιες συμπεριφορές ασυνειδησίας και αδιαφορίας απέναντι στο υγειονομικό πρωτόκολλο καταγράφονται καθημερινά, εάν παρατηρήσει κανείς πόσα πολυπληθή event οργανώνονται, θυμίζοντας την προ πανδημίας εποχή.

Το Σάββατο, 17 Ιουλίου, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα σε σελίδα του Facebook, «η Athens Rave Culture επιστρέφει» στον Βοτανικό με γνωστά ονόματα της ρέιβ σκηνής.

Η δημοσιοποίηση της εκδήλωσης έχει διαβαστεί από πλήθος χρηστών στο Facebook, τη στιγμή που έχει ενεργοποιηθεί το μέτρο της τήρησης ορίου χωρητικότητας και πολλά γνωστά κέντρα ακυρώνουν προγραμματισμένα event, στα οποία ανέμεναν κοσμοσυρροή.

Η έλλειψη αποστάσεων, ο ακραίος συνωστισμός, ο ξέφρενος χορός, φαίνεται να αποτελούν το τρίπτυχο της ανησυχίας κατά τις βραδινές ώρες, σε μια περίοδο που οι λοιμωξιολόγοι υπογραμμίζουν πως ο φορέας του ιού μπορεί σε κλειστό χώρο μπορεί να μολύνει δεκάδες άλλους.