Η Opel γκαζώνει την ηλεκτρική της επέλαση, επενδύει στην κινέζικη αγορά και επιβεβαιώνει, μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, το λανσάρισμα του θρυλικό Manta ως ηλεκτρικό. Συγκεκριμένα, η γερμανική φίρμα επεκτείνει τη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων της ενώ, το πιο σημαντικό ότι θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη από το 2028. Μάλιστα, ανακοίνωσε την είσοδό της στην παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου, την Κίνα, ως αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

Σαφώς, η είδηση που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση των σημαντικών νέων είναι ότι το θρυλικό Opel Manta θα γιορτάσει την επιστροφή του ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

«Από το 2028, η Opel θα προσφέρει μόνον ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, τη βασική αγορά μας» δήλωσε ο CEO Michael Lohscheller στην ψηφιακή Stellantis EV Day 2021. «Αυτό δείχνει ξεκάθαρα τη δέσμευση της μάρκας Opel στην ηλεκτροκίνηση. Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ηλεκτρικό – και η Opel αποτελεί μέρος αυτού. Βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι επαναπροσδιορισμού της Opel και μετασχηματισμού της σε μία νεανική, πράσινη και παγκόσμια μάρκα» πρόσθεσε ο Lohscheller. «Η Opel από “ψυχρή” (cold) γίνεται μοντέρνα (cool). Οδεύουμε προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών CO2 καθώς το διοξείδιο του άνθρακα είναι το νέο νόμισμα στη βιομηχανία μας.»